Järjekordne Tallinna linnaametnik kapo luubi all

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Tammemägi reklaamplakat.
Karin Tammemägi reklaamplakat. Foto: http://www.herkel.net

Kaitsepolitsei on linnaraha kasutamise kontrollimiseks läbi otsinud Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemägi tööruumid ja infokandjad, kahtlustust ei ole siiani kellelegi esitatud.

Kaitsepolitsei töötajad otsisid Põhja-Tallinna juhtkonna tööruumid ja arvutid läbi läinud nädalal.

Varem Loksa linnapeana ja Harju maavalitsuse haridusosakonna juhatajana töötanud Karin Tammemägi sai linnaosa vanemaks 2009. aasta lõpus. Tammemägi ise ei soovinud juhtumit kommenteerida, viidates kaitsepolitsei õigusele seda teha.

Kaitsepolitsei ei soostunud täpsustama, kes täpselt uurimise all on. «Möödunud nädalal toimusid läbiotsimised kriminaalasjas, mis on alustatud Põhja-Tallinna linnaosale eraldatud rahaliste vahendite kasutamise kontrollimiseks. Kahtlustusi kellelegi esitatud ei ole,» ütles kaitsepolitsei juhtivspetsialist Andres Kahar. Asja uurib edasi Põhja prokuratuur.

Postimehe andmetel tekitas kaitsepolitseis tähelepanu riigikogu valmistel Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Tammemägi valimismeenetele – tema pildiga kalendrid, pastakad, plakatid – linna poolt eraldatud ja kulutatud raha.

Ainult pealinna rohkete poliitiliste korruptsioonijuhtumite uurimiseks loodi paari aasta eest Põhja prokuratuuri eraldi eriasjade uurimise koht, mida juhib prokurör Kadri Väling. Selle aasta jaanuaris algas Harju maakohtus kohtunik Merle Partsi juhtimisel pistise võtmise kahtlustusega Tallinna linnaametniku Ivo Parbuse ja väidetavalt temaga seotud isikute kriminaalasja arutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles