Vabatahtlike mess pakub võimalusi kodumaal midagi head korda saata

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlike mess Nokia kontserdimajas kestab 7. maini.
Vabatahtlike mess Nokia kontserdimajas kestab 7. maini. Foto: Liis Treimann

Tallinnas Nokia kontserdimajas toimuvale vabatahtlike messile on kokku tulnud ligi 50 organisatsiooni, kes ootavad inimesi endaga liituma ja üheskoos kodumaa heaks midagi head tegema.

Käesolev aasta on Euroopas kuulutatud vabatahtliku tegevuse aastaks ning sel puhul toimub ka Tallinnas laupäevani kestev vabatahtlike mess, kus saab otse suhelda organisatsioonidega, kes kaasavad ja otsivad vabatahtlikke, osaleda töötubades ja aruteludes ning kuulata ettekandeid ja jälgida arvamusliidrite debatte.

«Ma lootsin siin pigem leida võimalusi, kuidas saada välismaale vabatahtlikuks, aga siin on praegu ainult Eesti ühendused, kes pakuvad vabatahtlikku tööd Eestis,» märkis messile tulnud 24-aastane Liina. «Aga noh, võib olla tõesti tasub alustada Eestis ja siis liikuda mõne konkreetse organisatsiooni kaudu edasi,» lisas ta.

17-aastane Martin rääkis, et tutvus messil erinevate võimalustega, aga kuskile ennast veel kirja ei pannud. «Ma pole veel päris kindel, mida teha tahaksin. Võib olla abipolitseinik oleks äge olla, aga ma ei tea, ma vaatan veel,» arutles ta.

Abipolitseinike esindusboks oli Nokia kontserdimajas kolmapäeval täiesti avatud. Põhja prefektuuri abipolitseinike juht Harro Aitai märkis, et huvi on nende tegevuse vastu messil tuntud küll, kuigi pigem on see olnud tagasihoidlik.

Eestis kokku on Aitai sõnul praegu umbes 1800 abipolitseinikku, kellest umbes pooled on Tallinnas ja Harjumaal. Tema kinnitusel võib abipolitseinikuks kandideerida igaüks, kuid paraku kõik sellele kohale ei sobi. Kes aga kvalifitseerub, peab kõigepealt läbima 40-tunnise koolituse ning tegema 100 tundi praktikat.

Eesti Punase Risti koolitusjuht Ellen Sternhof rääkis, et nendega on messil seni avaldanud soovi liituda viis inimest. Kokku on organisatsioonil Eestis praegu umbes 300 vabatahtlikku. Tema arvates võiks vabatahtliku töö peale teiste hulgas kindlasti mõelda ka töötud. «Vabatahtlik tegevus annab uusi tutvusi ja nii mõnigi on endale tänu vabatahtlikule tegevusele uue töö leidnud,» märkis Sternhof.

Heateo Sihtasutuse juht Mart Kuusk leidis, et kuigi vabatahtlike tegevust hinnatakse Eestis üha rohkem, võiks kiitmist ja tunnustamist alati rohkem olla. «Riiklikul tasandil on vabatahtlik töö väga võimas ressurss, mida tuleks väärtustada. Selles mõttes on see mess kindlasti tänuväärne, et aitab kaasata uusi tegijaid ja näidata selle valdkonna tähtsust, võimalusi ja põnevust,» ütles ta.

Messi üks korraldajaist, Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta projektijuht Dein-Tom Tõnsing ütles, et esimesel päeval käis messil umbes 400 külastajat, mis ületas korraldajate ootusi. «Ma ise lootsin, et ehk tuleb umbes paarsada inimest,» lisas ta. Tõnsingi sõnul on ürituse peamine eesmärk aidata kokku viia inimesed, kes tunnevad vabatahtliku töö vastu huvi, ja organisatsioonid, kes sellega tegelevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles