Uus Nõmme linnaosavanem jätkab eelkäija tööd

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme linnaosa vanem Erki Korp.
Nõmme linnaosa vanem Erki Korp. Foto: Toomas Huik

Vastne Nõmme linnaosa vanem Erki Korp ütles oma esimesel tööpäeval, et kavatseb jätkata sealt, kus tema eelkäijal asjad pooleli jäid.


Tallinna Laste turvakeskuse juhataja ametist, kus ta üle kümne aasta töötas, lahkub Korp ühelt poolt mõningase nukrusega, teiselt poolt aga rahulikult, sest ameti võtab üle tema senine asetäitja Priit Siig.

«Priit Siig on praegusel hetkel juhataja kohusetäitja ja ilmselt sotsiaal- ja tervishoiuamet kinnitab ta sellesse ametisse. Enda kogemustest võin öelda, et need kes on väljastpoolt selle töö peale juhtivatele kohtadele tulnud, on kõik kõrbenud. Seal tuleb kõik etapid ise läbi käia. Siig on seal töötanud alates 2002. aastast, alguses kasvataja, hiljem osakonna juhatajana,» rääkis Korp Postimees.ee’le.

Linnaosavalitsuste toimimisest teab ta nii palju, et on 2005. aastast olnud seotud Kristiine linnaosa ja Kristiine halduskoguga. «Need linnaosad pole muidugi võrreldavad, Nõmme on ju nagu eraldi linn,» lisas ta.

«Nõmmel on palju asju ära tehtud, aga nii nagu Tallinn ei saa kunagi valmis, nii ei lõpe kunagi ka need asjad, mida Nõmmel tuleb teha. Eile tõstatus siin seesama koolide küsimus, mis mujalgi Tallinnas,» rääkis linnaosavanem. Korp ütles, et olemasolevad koolid ja klassikomplektid tuleb kriitilise pilguga üle vaadata, et ei tekiks sellist olukorda, et üks kool on palju paremas olukorras kui teised. Või et üks kool on teistest palju viletsamas olukorras.

Veel lubas Korp otsida lahendust Nõmme sauna küsimusele. «Vanematele inimestele on alati südamelähedane olnud avaliku sauna teema. Järelikult tuleb vaadata, mis sellest saunast saab. Siin tuleb kindlasti teha valikuid ja leida lahendusi ja teatud mõtteid juba ka on,» ütles ta.

Linnaosa elanikega suhtlemisel lubas Korp eeskuju võtta oma eelkäijast. «Käies eelmisel nädalal mõnel päeval Nõmmel ja jälgides, kuidas endine linnaosavanem Rainer Vakra linnaosa elanikega suhtleb ja eriti Nõmme turul käies jäi hästi positiivne ja väga vahetu mulje. Elanikud julgevad ja tahavad temaga rääkida, julgevad kutsuda teda igasugustele üritustele. Ma arvan, et selline positiivne foon, et linnaosavanem on linnaoa elanikele kättesaadav ja nähtav, peab kindlasti jätkuma,» arvas Korp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles