Vallaametnikud käivad koolisööklas söömas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisöökla.
Koolisöökla. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Raasiku vallavolikogu liige Ivar Vilberg esitas ametnike koolisööklas söömas käimise kohta vallavalitsusele arupärimise.


Raasiku vallavalitsus selgitas, et ametnike lõunatamine koolisööklas otsustati võrdse kohtlemise põhimõtte järgi, kirjutas Ida-Harjumaa nädalaleht Sõnumitooja.

Raasiku vallas kehtib tänavu veebruarist koolisööklates 1,2 euro suurune lõunamaksumus haridus- ja valla hallatavate asutuste töötajatele. Varem vallaametnikud koolisööklas ei einestanud. Samasugune söögihind on kehtestatud ka lasteaedade töötajatele.

Õpilaste ja lasteaialaste söögikordade hinda arvestatakse toiduainete maksumuse järgi. Söögi valmistamise kulud kannavad nii koolides kui ka lasteaedades reeglina omavalitsused.

Vilberg küsis arupärimises: «Miks peab vallavalitsus valla ametnikke ning hallatavate asutuste töötajaid kõige enam antud soodustust vajavaks grupiks Raasiku vallas?»

Koolitoitlustus mitteõpilastele tekitas tulise arutelu mitu aastat tagasi Loksa linnas, kus osad linna­ametnikud käisid koolisööklas lõunatamas, viimastel aastatel enam ei käi, kirjutas Sõnumitooja. Õpetajad on läbi aegade einestanud koolides, sest enamasti pole muud võimalust.

Raasiku vallavalitsus leidis aasta alguses vastu võetud määruses, et koolitöötajate ja teiste vallaametnike vahel erisuste tegemine on ebavõrdne kohtlemine. Kuid paljudel, kes valla leiba ei teeni, tekkis küsimus, et miks nemad ei saa lõunat süüa vaid 1,2 euro eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles