Ministeerium: Tallinn pidanuks lapsevanemaid paremini teavitama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula.
Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula. Foto: Egert Kamenik.

Tallinna koolidesse vastuvõtuga rahulolematuid lapsevanemaid tulnuks paremini teavitada, samas on pealinna haridusamet lubanud astuda samme, et ükski laps kooli minemata ei jääks, ütles haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm.

Haridusameti esindajatega tekkinud probleemi arutanud Janar Holm möönis rahvusringhäälingu raadiouudistele, et põhikoolidese sisseastumisel tekkinud olukord ei ole normaalne, vahendas ERR Uudised.

«Olgem ausad, viimasel ajal on tekkinud olukord, mis on sarnane tavapäraselt kõrgkooli sisseastumisele, kus gümnaasiumilõpetajad arutavad, kuhu nad sisse said, nüüd peavad juba lasteaialapsed seda arutama,» lisas Holm.

«Tallinna linna esindajad kinnitasid meile, et on erinevaid variante, kuidas seda olukorda lahendada, räägiti lisaklasside tegemistest koolidesse jne, ma arvan, et kui öelda välja, et on sellised plaanid, siis see kindlasti võtab paljudel lastevanematel muret maha,» rääkis kantsler, kelle sõnul aitaks lapsevanemate muret lahendada parem informeerimine.

«Laekus 3800 avaldust ja täna 2900 neist on saanud koolikoha, ma arvan, et ka nende 700 osas me suudame piisavalt hästi nende soovidele vastu tulla, tegelikult on meil koolides olemas reservkohad,» selgitas Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles