Tallinn loodab sügiseks Kopli liinide alale hoonestaja leida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavaraamet kuulutas välja uue konkursi Kopli liinide maa-alale hoonestaja leidmiseks, pakkumised tuleb esitada hiljemalt 15. septembriks.


«Kuigi kolm katset on huviliste puudumise tõttu nurjunud, usume, et lõpuks siiski õnnestub leida kinnisvaraarendaja, kellel on julgust, tahet ja võimekust see ambitsioonikas projekt realiseerida,» ütles abilinnapea Eha Võrk Raepressi vahendusel.

Võrk tõdes, et Kopli liinide ala arendamise projekt on väga mahukas ning eeldab rahvusvahelise kaliibriga kinnisvaraarendajaid, kellel oleks projekti realiseerimiseks piisavalt ressursse. «Mitu potentsiaalset ja väga kaalukat investorit on Kopli liinide arendusprojekti vastu küll tõsist huvi ilmutanud, ent pakkumisi paraku siiski ei esitatud,» nentis abilinnapea.

Ambitsioonika kinnisvaraarendusprojekti eesmärgiks on muuta Kopli liinide ala eksklusiivseks elurajooniks. Tallinna linna omandis olevale Kopli liinide alale hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks on rajada sinna nüüdisaja tingimustele vastav täisväärtuslik ja terviklik elukeskkond.

Kopli liinide arendusprojekt hõlmab mereäärset maa-ala kogupindalaga ligi 16,7 hektarit. Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on võimalik alale ehitada 38 ühepereelamut ning kuni viiekorruselised korterelamud, milles kokku kuni 527 korterit. Hoonestusõiguse seadmise tasu algsuurus avalikul kirjalikul enampakkumisel on 3 195 582,43 eurot ehk 50 miljonit krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles