Tallinn taotleb taksomaffiaga võitlemiseks seadusemuudatusi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinn taotleb riigilt seadusemuudatusi, mis võimaldaks senisest paremini karistada loata taksot sõitvaid juhte ning määrata taksoteenusele piirhind.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli ütles tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et linn saadab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ning riigikogu õiguskomisjonile mitmed ettepanekud ühistranspordiseaduse muutmiseks, mis annaks omavalitsustele suuremad õigused taksondust reguleerida.

Nii näiteks soovib linn, et omavalitsused saaksid õiguse määrata taksoteenuse piirhind ehk maksimaalne hind, millest kallimat hinda taksojuht enam küsida ei või.

Samuti soovib linnavõim, et riik kirjutaks seadusesse sisse teenindajakaardi, mida iga taksojuht peab omama ja mille ta saab linnalt. Praegu kehtiva süsteemi järgi võtavad taksosõitmist võimaldavaid lubasid välja ka firmad, mis annavad need edasi oma juhtidele.

«Seetõttu meil puudub tegelikult ülevaade paljudest taksojuhtidest,» lausus Mutli.

Samuti tahab linnavõim õigust karistada loata taksot sõitvaid juhte. Praegune seadus ei käsitle loata taksot sõitvaid juhte taksojuhtidena ka siis, kui autol on peal kõikvõimalikud takso tunnused ning linnaametnikud neid ebaseadusliku tegevuse eest karistada ei saa.

«Kui kõik need muudatused on tehtud, siis saame tõhusamalt seda seltskonda kontrollida,» lisas abilinnapea.

ARHIIV! Tallinn tahab piraattaksondust seadusega piirata

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles