Fotod: selgus Vana-Kalamaja tänava ideekonkursi võitja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vana-Kalamaja ideekonkursi võitis töö märgusõnaga «Kasvulava», mille autoriks on arhitektuuribüroo Kavakava OÜ (Siiri Vallner, Indrek Peil, Kristel Niisuke).

Ideekonkursi võidutööks valitud töö puhul tõstis žürii esile töö ühtlast inimmõõdulist ja miljöötundlikku kujundust. Huvitav lahendus on pakutud Kotzebue väljakule, mis istutatavate puude, kogukonnamaja ja linnamööbli lisamisega saab konkreetsema kuju ning pakub mitmesuguseid tegevusvõimalusi kogukonnale ja koolirahvale, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Balti jaama reisijate paviljoni ette kioskite asemele loodav Jaama plats on seevastu avar, tuues esile nii ajaloolise jaamahoone kui panoraamvaate Toompeale. Toompuiesteest hakkab projekti realiseerimisel üle saama otse väljakult maa pealt.

Žürii esimees, linnapea kohusetäitja Taavi Aas tõstis võidutöö puhul esile, et see võlus oskusega ühendada tervikuks kalamajalik intiimsus ja linlik suurejoonelisus. «Välja on pakutud tänavaruumi lahendus, mis võimaldab kõrvuti argiste tegevustega nagu kõndimine, rattaga sõitmine ja auto parkimine katsetada ka uuenduslike tänavaruumi kasutusviisidega nagu linnaaianduse viljelemine ja kogukonna maja rajamine,» ütles Aas.

Teise preemia pälvis võistlustöö märgusõnaga «Elutuba» (autor Kuu OÜ; Joel Kopli) ja kolmanda preemia võidutöö märgusõnaga «Minu näoga tänav» (autor Apex Arhitektuuribüroo OÜ; Liisi Vähi). Lisaks tunnustati ergutuspreemiaga ideekavandeid «Düünid» ja «Kajakas». Ideekonkursile esitati kokku kaheksa kõrgetasemelist ideekavandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles