Fotod: täna selgub Vana-Kalamaja tänava ideekonkursi võidutöö

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 17 kuulutatakse Gustav Adolfi gümnaasiumi Kotzebue majas välja Vana-Kalamaja tänavaruumi ideekonkursi võitjad, ühtlasi avatakse parimate võistlustööde väljapanek.

21. septembril lõppes Vana-Kalamaja tänavaruumi arhitektuurivõistlus, mille tulemusena leiti Kalamaja asumit läbivale tänavale uus ja oluliselt jalakäija- ja ratturisõbralikum lahendus, Kalamaja vanalinna ja mereäärega ühendav sotsiaalselt laetud tänavaruum, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Ideekonkursile esitati kaheksa kõrgetasemelist ideekavandit, mille seast žürii valis välja Kalamajja kõige paremini sobivad tänavaruumi lahendused.

Võistlustöödelt oodati silmapaistvaid, kuid samas miljöötundlikke arhitektuurseid ettepanekuid ka Kalamaja keskväljaku ja Balti jaama lähirongide paviljoni ette kavandatava jaamaväljaku kujundusele. Balti jaama esisele väljakule ning Kotzebue väljakule esitatigi hulk põnevaid ja erinäolisi lahendusi, mille vahel valiku tegemine oli žüriil tõsiselt keeruline.

Viis auhinnatud tööd tähestikulises järjekorras on tööd märgusõnadega «Düünid», «Elutuba», «Kajakas», «Kasvulava» ja «Minu näoga tänav».

Ideekonkursi võidutööks valitud töö puhul tõstis žürii esile töö ühtlast inimmõõdulist ja miljöötundlikku kujundust. Huvitav lahendus on pakutud Kotzebue väljakule, mis istutatavate puude, kogukonnamaja ja linnamööbli lisamisega saab konkreetsema kuju ning pakub mitmesuguseid tegevusvõimalusi kogukonnale ja koolirahvale.

Balti jaama reisijate paviljoni ette kioskite asemele loodav Jaama plats on seevastu avar, tuues esile nii ajaloolise jaamahoone kui ka panoraamvaate Toompeale. Toompuiesteest hakkab projekti realiseerimisel üle saama otse väljakult maa pealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles