Kaart: kus toimuvad Tallinna valimispeod?

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraadid ootavad 2015. aasta riigikogu valimiste tulemusi.
Sotsiaaldemokraadid ootavad 2015. aasta riigikogu valimiste tulemusi. Foto: Toomas Huik / Postimee

Pühapäeva õhtul kogunevad valimisliitude ja erakondade liikmed Tallinna restoranidesse ja lokaalidesse, et koos hääletustulemusi oodata ja valimistele peoga joon alla tõmmata. 

 

Kui IRL ja valimisliit Vaba Tallinna Kodanik peavad oma valimispidusid Vabaduse väljaku ääres, siis teiste peopaikade vahel on kaugus suurem. Näiteks kogunevad sotsid uuel Balti jaama turul olevas Humalakojas, Savisaare valimisliit ja Tegus Tallinn pidutseb Solarise keskuses asuvas kohvikus Komeet ning Reformierakond veedab õhtu Rotermanni kvartalis restoranis R14. 

Samal ajal, kui teised kogunevad kohvikutesse, pubidesse ja restoranidesse, peavad rohelised valimispeo kampaania peastaabis Pärnu maanteel. Erakonna esinaise Züleyxa Izmailova sõnul toob igaüks omalt poolt midagi lauale kaasa ja linna pidutsema minna ei plaanita. 

Valimisliit Metroolinn Tallinn polnud eilseks valimispeo toimumispaika valinud, kuid peagi plaanitakse otsus langetada. 

Valimisliidu Meie Tallinn esindajaga ei õnnestunud Postimehel kontakti saada. 

Valimispeo eelarveid kommenteerides jäädi napisõnaliseks ja enamasti sõnati, et väljaminekud on plaanis teha võimalikult väikesed. 

Valimispeod algavad enamjaolt kella 20 ajal.

Valimispidudelt teeb ülekandeid ka Postimees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles