Aaviksoo peab Tallinna koolikatsete rallit traumeerivaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo kutsus esmaspäevaks kokku töönõupidamise, et arutada põhikoolidesse vastuvõtmise korraldamist Tallinna linnas, mis tema hinnangul pole õiguspärane.

«Kui meieni jõudnud info vastab kasvõi osaliselt tõele, siis on tegemist Tallinna läbimõtlematu ning lapsi ja lapsevanemaid tarbetult traumeeriva korraldusega, mille õiguspärasuses ma sügavalt kahtlen,» ütles minister Aaviksoo.

Nõupidamise ajendiks said arvukad pöördumised haridus- ja teadusministeeriumi poole ning ajakirjanduse kaudu avalikkuseni jõudnud rahulolematus selle kohta, kuidas Tallinn korraldab vastuvõttu põhikoolidesse.

Koosolekul arutatakse, kuidas kavatseb Tallinn lahendada tekkinud olukorra.

Kutsed nõupidamisel osalemiseks saatis minister Aaviksoo Tallinna linnavalitsusele, Eesti Lastevanemate Liidule, Eesti Koolijuhtide Ühendusele, Eesti Õpilasesinduste Liidule ja õiguskantslerile.

Ministeeriumi poolt osalevad lisaks kantslerile üld- ja kutsehariduse asekantsler Kalle Küttis ning teised üldhariduse spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles