Galerii: uus jääkarumaailm avati külastajatele (2)

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal said kõik huvilised lõpuks Tallinna loomaaias uudistada, kuidas meeldib jääkarudele nende uus kodu.

Tegelikult kolisid karud uude kompleksi juba septembri lõpus, kuid vajasid veel pisut harjumist.

Jääkarud Friida ja Aron pääsesid esmaspäeval esmakordselt uue kodu õuele. Avarus ei löönud neid pahviks, aga silmad olid esiotsa küll suured ja põnevil. Ettevaatlikult nuusiti üheskoos läbi õueala piirid, kombati elektrikarjust, patsutati vaateklaasi, näkitseti, kaabiti ja sikutati muru.

Friida proovis järele ka ujumisvõimalused: tegi aeglaselt ja rahulikult mõne tiiru madalamas kaldaäärses vees, kus jalgadega põhjakive kompima ulatub, siis aga ujus ka risti üle basseini. Veest välja tulnud, püherdas ta pikalt murul, et karvakasukas kuivaks pressida.

Järgmisel päeval said jääkarud aedikusse kõrvitsaid ja oksi ning kohale veeretati ka nende lemmikmänguasjad: rull ja pallid. Neljapäeval aga tõstis kraana aedikusse suure oksliku kasetüve, mis seni laste loomaaia kääbuskitsede ja alpakade aedikut rikastas. Küll siis jagus nuuskimist ja kraapimist! Uutest lõhnadest oli eriti huvitatud karupoeg Aron.

Veemõnusid regulaarselt nautiv Friida tegi juba katset ka basseini põhja sukelduda, Aron esialgu ujuma minna ei söanda, mis sest, et ema teda vette mängima püüab meelitada. Seepärast näeb Aron aeg-ajalt päris pruun välja, eriti peale mullas tuustimist ja murul püherdamist.

Mõne aja pärast kolib uude kompleksi ka isakaru Nord. Noor emakaru Nora aga jääb vanasse karumajja, kuni kolimiseni liigikoordinaatori valitud loomaaeda, kus teda ootavad ees paariline ja emaks saamise võimalus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles