Loksa töötud võitlevad võimaluse eest töötada Tallinnas

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa.
Loksa. Foto: Liis Treimann

Loksa linnas, kus töötute elanike osakaal ulatub 13 protsendini, ei taha linnavalitsus lahendada sotsiaalseid probleeme ning ei korralda transporti nii, et töötud saaksid sõita Tallinna, kus leidub vabu töökohti.

Tallinnast 67 kilomeetri kaugusel Loksal elab ametlikel andmetel 3080 inimest, kellest üle 500 kaotas eelmisel aastal Loksa laevaremonditehases töö, vahendas ERR uudised.

41-aastane Lidia Gilina töötas laevaremonditehases kaheksa aastat keevitajana, kuid juba terve aasta on ta olnud töötu ning naisel oli võimalus saada uus  töökoht Tallinnas Elcoteqi tehases, kuid takistuseks sai bussiühendus Loksalt pealinna.

Naise sõnul on Elcoteq valmis pakkuma tööd ligi 20-le loksalasele, mis vähendaks töötute arvu linnas peaaegu 10 protsenti, kuid linnavalitsus pole nõus bussi väljumise aega 15 minutit varasemaks nihutada.

Loksa aselinnapea Andres Kaskla, kes viskas Gilina sõnul tema palve peale toru hargile, ütles uudisteportaalile, et linnavalitsus bussigraafiku küsimustega ei tegele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles