Leidlapsele tahetakse rahu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnast leitud väikese tüdruku juhtum näitab, et lapsevanemad ei tea sotsiaalsüsteemi pakutud toetustest.
Tallinnast leitud väikese tüdruku juhtum näitab, et lapsevanemad ei tea sotsiaalsüsteemi pakutud toetustest. Foto: Põhja politseiprefektuur

Kuigi paljud inimesed tunnevad huvi pisikese leidtüdruku Diana saatuse pärast, kes eile lastehaiglast Tallinna lastekodu väikelaste varjupaika viidi, manitsevad politsei ja prokuratuur üldsust liigset uudishimu vältima.


«Me ei saa lubada, et huvi tema vastu muutub ebaterveks ja hakkab konkreetseid eraelu külgi puudutama. Eriti kui tegemist on lapsega, kes ei suuda iseenda eest seista,» ütles Põhja politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo peaspetsialist Harrys Puusepp.



Omavalitsus otsustab


Tema väitel on politsei oma töö teinud. Mis lapsest edasi saab, on juba kohaliku omavalitsuse asi.



Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima kinnitas, et tüdruk on lastekodus igati hoitud ja kaitstud.



«Lapse edasise saatuse otsustab kohalik omavalitsus,» sõnas ta ja selgitas pikalt, kuidas käib edasine tegevus – püütakse leida üles tüdruku bioloogilised vanemad. Kui nemad last kasvatada ei soovi, siis minnakse kohtusse, et võtta neilt hooldus- või vanemlikud õigused.



Alles seejärel saab hakata otsima asendusperet või lapsendajat. Lapsendamise lõpliku otsuse teeb maavanem ja fikseerib kohus.



«Paraku pole me prokuratuurist vastavat teadet saanud. Kui saame, hakkame tegutsema, aga kuuldavasti pole ta Tallinna elanik,» märkis Keldrima.



Päritolu pole selge


Väidetavalt on Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Lea Pähkel Tallinna sotsiaalametnikele teatanud, et laps pole tallinlane. Ajakirjanduses on väidetud, nagu oleks laps ja tema hooldajad Vasalemma valla elanikud.



«Meil pole küll mingeid andmeid, et laps meie valla registris oleks,» ütles valla hariduse ja sotsiaalteenuste osakonna juhataja Riita Irv.



Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Rannajõe ütles, et prokuratuur ei saa lapse eraelulisi andmeid kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles