Kohus mõistis ekspolitseinik Järvetile rahalise karistuse

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Järvet
Alice Järvet Foto: Liis Treimann / Postimees

Harju maakohus tunnistas täna 37-aastase endise politseiuurija Alice Järveti süüdi kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ja rahalise karistuse summas 9398,40 eurot.

Lisakaristusena võetakse Järvetilt kolmeks aastaks õigus töötada politseiametnikuna.

Süüdimõistetu peab tasuma riigituludesse sundraha 417,03 eurot ja kaitsjale kaitsjatasu.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt avaldas Järvet 2009. aasta veebruaris Põhja politseiprefektuuri analüüsi- ja planeerimisbüroo komissarina, mitmel korral  talle ametitegevuse käigus teatavaks saanud teise isiku tervist, eraelu või äritegevust puudutavat teavet.

Süüdistuse järgi ei kuulunud nimetatud päringute tegemine ega teabe edastamine Järveti toonaste töökohustuste hulka ning ta edastas teavet selleks õigustamata isikule.

Kriminaalasja menetleti kohtus eraelu kaitseks kinnises menetluses.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtu Liivalaia kohtumajale seitsme päeva jooksul alates tänasest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul, alates motiveeritud kohtuotsusega tutvumisele järgnevast päevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles