Kohus tunnistas Mati Eliste mõjuvõimuga kauplemises süüdi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Eliste Harju maakohtus.
Mati Eliste Harju maakohtus. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus tunnistas täna Mati Eliste süüdi mõjuvõimuga kauplemises ja mõistis talle karistuseks rahalise karistuse 70 päevamäära ehk 224 eurot.


Elistelt konfiskeeritakse 100 000 krooni, samuti peab ta tasuma riigituludesse sundraha 417,03 eurot ja koopiakulud, teatas Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots.

Prokuratuur süüdistas Elistet selles, et Pirita linnaosa halduskogu esimehena lasi ta 2008.aasta sügisel teise isiku vahendusel kanda 111 000 krooni enda juhitava MTÜ Laulu- ja Liikumisstuudio Mariel arveldusarvele vastutasuna selle eest, et ta aitaks kooskõlastada halduskogus ühe isiku Paju tänaval asuvale krundile lubatust suurema elamu ehitamist.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna Ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist kohtule seitsme päeva jooksul alates tänasest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul, alates motiveeritud kohtuotsusega tutvumisele järgnevast päevast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles