Tallinna kesklinnas avatakse välikohvikuid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välikohvikud Raekoja platsil.
Välikohvikud Raekoja platsil. Foto: Kesklinna valitsus

Soojade ilmade saabudes on toitlustajad avanud Raekoja platsil esimesed suvekohvikud. Mujal kesklinnas võtab välikohvikute avamine alles hoogu.

Tallinna kesklinna vanema Aini Härmi sõnul oli eelmisel aastal kesklinnas avatud 126 välikohvikut, neist 95 vanalinnas.

«Tänaseks on kesklinna valitsuselt saanud välikohviku avamiseks loa 60 toitlustajat,» lisas Härm. «Iga päev lisandub hulgaliselt uusi taotlusi ning mai alguseks peaks kõigil soovijatel kooskõlastus käes olema.»

Ta lisas, et suvekohvikute kuldalal Raekoja platsil on juba avatud kõik 20 kohvikut, Viru ja Vene tänaval alles alustatakse kohvikute paigaldamisega.

Raekoja platsil avatud suvekohvikute põrandapind on 1025 ruutmeetrit. Viru tänaval tegutses eelmisel aastal 16 välitoitlustajat 623,6 ruutmeetri suurusel pinnal. Samas ulatuses võimaldatakse suvekohvikuid püstitada ka tänavu. Vene tänaval asus läinud aastal 10 toitlustajat 250,74 ruutmeetrisel pinnal ning samas mahus jätkub tegevus ka sellel suvel.

Kesklinna valitsusse laekunud taotlused annavad võimaluse prognoosida selle suve välitoitlustuse mahtu läinud aastaga samas suurusjärgus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles