Fotod: lasteaed nopib mullahunnikust klaasikilde, linn lubab jama kuu lõpuks ära klaarida

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavalitsuse sõnul likvideeritakse haljasmulda sattunud klaasikildude probleem septembrikuu lõpuks. Vormsi lasteaia hoovis korjasid täna hommikul töötajad viimaseid klaasikilde.

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann kinnitas, et tehtud töid, (sh haljastuse mulla kvaliteedi kontroll) ei võeta enne töövõtjalt vastu, kui kogu haljastustööde kvaliteet vastab esitatud nõuetele.

Linnavalitsus selgitas, et haljastusmullas, mida haljastustöid teinud alltöövõtja objektile tõi, leidus tõepoolest klaasikilde, mida kohe pärast avastamist 21. septembril eemaldama asuti.

«Töövõtja riisus läbi kogu haljastustöödeks objektile laiali laotatud mulla ning nendes lõikudes, kus mulla kvaliteet nõuetele ei vastanud, asendati kogu kasutatav mullamass. Töövõtja ja omanikujärelevalve on hinnanud rajatud haljastuse ohutuks, kuid lasteaedade juhatusel on palutud edastada kasvatajatele palve, et enne tööde lõpliku valmimist lapsi rajatud haljastusele ei lubataks.»

Linna sõnul tegeleti terve nädalavahetuse haljastusmulla nõuetele vastavuse kontrollimisega ning laste ohutuse tõstmiseks paigaldab töövõtja täiendavalt juba rajatud haljastatud aladele sel nädalal siirdatud muruvaiba. Seega peaks muruvaip välistama olukorra, kus vihmasadudes oleks seni avastamata klaasikildudel võimalik taas mulla pinnale tulla.

Tallinna kommunaalameti tellimusel teeb Tallinna Teede AS praegu seitsme lasteaia territooriumi teekatete taastusremonti, mille käigus uuendatakse lasteaedade territooriumil asuvad amortiseerunud asfaltkatted ning uuendatakse sellega piirnev haljastus.

Lasteaiad, kus tööd toimuvad: Tallinna lasteaed Mikumanni; lasteaed Kajakas; Tallinna Nurmenuku lasteaed; Tallinna Vormsi lasteaed; Tallinna Männi lasteaed; Tallinna lasteaed Sinilill; Tallinna Mardi lasteaed.

Postimees kirjutas laupäeval, et Tallinna Vormsi lasteaia kasvandike vanemad on mures oma laste elu ja tervise pärast, sest asfalteerimise käigus sattus lasteaia hoovi mullakoorem, mis on paksult täis klaasikilde.

Täna hommikul käisid Tallinna Vormsi lasteaia töötajad mööda hoovi ning püüdsid leida veel viimaseid klaasikilde, enne kui komisjon tööd hindama tuleb.

Loe lähemalt: Tallinna lapsevanemad on paanikas: lasteaia hoovi toodi klaasikildudest kubisev muld

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles