Tallinn hakkab loengutega liikluskultuuri parandama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abituriendid
Abituriendid Foto: Mihkel Maripuu

Liikluskasvatuse ühendus, OÜ Autosõit ja linnavalitsus hakkavad Tallinna kõigi koolide abiturientidele pidama liiklusohutusloenguid, et parandada liikluskultuuri.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul võib meie linnapildis täheldada lokkavat liikluskultuuritust, mille põhjuseid peame paraku otsima iseendist. «Seniks, kuni me liiklusteadlikku põlvkonda peale ei kasvata, ei saa loota, et olukord liikluses paraneks. Liiklusjärelevalve tõhustamisest ainuüksi ei piisa,» nentis Mutli.

MTÜ Liikluskasvatuse Ühenduse juhatuse liige Indrek Madar leiab, et vajadus järjepideva liikluskasvatuse järele Eesti koolides on äärmiselt suur. «Eelmisel aastal kasvas plahvatuslikult 15-24-aastaste noortega toimunud liiklusõnnetuste arv. Just see ongi põhjus, miks selline koolitustsükkel ette võeti,» lisas Madar.

Loengutes keskendutakse liikluses tehtavatele rasketele eksimustele, nagu alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta sõiduki juhtimine, kiiruse ületamine, turvavarustuse mitte kasutamine ning sellisesse sõidukisse sattumine. Just selliste reeglite eiramine toob tihti kaasa fataalsete tagajärgedega liiklusõnnetused.

Loengute käigus analüüsivad õpilased ise erinevaid liiklusõnnetusi, vaadates videoklippe reaalselt toimunud traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetustest. Selline analüüs aitab noorel mõista, milline olukord võib tema jaoks olla või saada ohtlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles