Kohus saatis kolm narkootikume omanud meest trellide taha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla.
Viru vangla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Harju maakohus mõistis täna kolm meest süüdi narkootikumide suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ja karistas neid reaalse vangistusega.


Kohus tunnistas täna 30-aastase Anatoli Purtovi, 29-aastase Konstantin Manusha ja 33-aastase Dmitri Polgorodniku süüdi, teatas Harju maakohtu pressiesindaja.

Anatoli Purtovile määrati karistuseks nelja-aastane vangistus, Dmitri Polgorodniku vangistuse pikkus on 3 aastat ja 6 kuud. Konstatin Manusha vangistuse pikkuseks on 3 aastat ja 6 kuud, sellele liidetakse varem ärakandmata jäänud karistus ning ta lõplikuks liitkaristuseks jääb viis aastat vangistust.


Riigiprokurör Andres Ülviste esitatud süüdistuse kohaselt omandas Anatoli Purtov tänavu 10. jaanuaril Tallinnas Kopli piirkonnas seni tuvastamata isikult ebaseaduslikult 27,4 grammi marihuaanat, 358 grammi metüleendioksümetamfetamiini (MDMA-d) sisaldavat nn ecstasy-tabletti ja 330,15 grammi narkootilist ainet amfetamiini. Ta hoidis neid kuni 11. jaanuarini oma elukohas Tallinnas.

175,3 grammi amfetamiini andis Purtov tänavu 11. jaanuari südaöö paiku üle Manushale. Pärast seda viis Manusha saadud aine taksoga koju, kus ta kell 00.15 politseiametnike poolt kinni peeti. Teise osa ehk 52,95 grammi amfetamiini andis Purtov samal öösel kell 00.25 edasi Polgorodnikule. Saadud ainet hoidis Polgorodnik oma sõiduautos VW Passat, kuni ta politsei poolt samal öösel kell 00.30 kinni peeti.

Tänavu 11. jaanuaril Purtovi elukohas teostatud läbiotsimise alguses andis mees vabatahtlikult välja 27,4 grammi marihuaanat, 358 metüleendioksümetamfetamiini (MDMA-d) sisaldavat nn ecstasy tabletti ja 101,9 grammi amfetamiini.

Polgorodnikule esitati samas kriminaalasjas süüdistus veel selles, et ta eelmise aasta 8. mail tarvitas kinnipeetavana Murru Vanglas ilma arsti ettekirjutuseta narkootilist ainet amfetamiini.

Süüdimõistetutelt mõisteti välja ekspertiisitasud ja muud menetluskulud.  Meestelt konfiskeeritud narkootiline aine hävitatakse.  Kohtuasi lahendati kokkuleppemenetluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles