Pärna: Lipo on justkui «ENSV» kehastus

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpood LiPo.
Munitsipaalpood LiPo. Foto: Toomas Tatar

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni liige Priidu Pärna (IRL) ütles täna Tallinna linnavolikogus munitsipaalpoe ehk Lipo revisjoniakti tutvustades, et poe revisjoni tehes tekkis tunne, nagu oleks sattunud teleseriaali «ENSV».

«Lipos on kaubad leti taga, igal letil oma kassa ja osta võib iga asja korraga viis tükki. Hindade uurimiseks käivad ametnikud teistes poodides hindu uurimas ja hinnad kehtestatakse kaks korda kuus käskkirjaga. See tähendab nii ametnike aja kui ka raha kulutamist,» ütles Pärna.

Pärna sõnul on Lipole kulutatud kolme aasta jooksul peaaegu 1,1 miljonit eurot, mis sisaldab nii poe kulusid kui ka suure kahjumi katmist. «See summa on suur ja tekitab tahtmatult küsimuse, kas seda poodi on linnal vaja pidada, eriti veel arvestades majandusolude muutumist, ostude arvu olulist vähenemist ja suurt kahjumit. Linn väljub jälle kohaliku omavalitsuse ülesannetest ning trügib eraettevõtetele konkurentsi osutama. On ime, et Keskerakond ei ole veel leivavabrikut ning piimakombinaati asutanud. Lisaks pakuvad paljud toidupoed täna soodsat hinda, kust inimesed saavad piiranguteta osta,» lisas Pärna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles