Nõmme koolipere sattus herilaste rünnaku alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kooli juubeli puhul pildistamiseks staadionile kogunenud Nõmme põhikooli lapsed sattusid ootamatult herilaste rünnaku alla.

Lapsed ja õpetajad kogunesid kooli hoovil ning liikusid staadionile, kirjutab kool sotsiaalmeedias. Peale pildistamist riivati herilasepesa. Herilased olid liikumisest ärritatud ning nõelasid mööduvaid lapsi ja õpetajaid ja lendasid ka koolimajja. Õpetajad juhatasid lapsed klassidesse, et olukorda rahustada ja toimetasid nõelata saanud lapsed arstikabinetti.

Kutsuti kiirabi, kes koos meditsiiniõega andsid esmaabi. Kuna majas olevad herilased oli vaja elimineerida, saadeti õpilased koju. Ühtlasi kutsuti päästeamet herilasepesa kahjutuks tegema.

Nõmme põhikooli huvijuht Marge Tamkivi sõnul häiriti pildistamise ajal vana kännu sees olnud herilasi. «Meil oli klasside pildistamine ja see lõi kõik uppi,»  ütles ta. Tamkivi ei tahtnud täpsustada mitu last nõelata sai. «Ilmselt oli see kännu kõrval mullaauk, millele keegi peale astus, ja oligi kõik,»  kirjeldas Tamkivi. 

«Valisin numbri 112 ja sealt suunati mind edasi vastavate spetsialistideni. Herilaspesa likvideeritakse ja loodame, et kõik saab korda,» ütles Tamkivi.  

Tänaseks on Nõmme põhikoolis koolipäev lõppenud ja lapsed koju läinud. «Homme toimub meil koolipäev tavapärasel viisil,» ütles Tamkivi.

«Ma tõesti südamest loodan, et me andsime neile abi ja lapsed said pärast esmaabi ilusti koju tagasi,» ütles Tamkivi.

Lastega kõik korras 

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul tegi kooli meditsiiniõde head tööd ja täiendavat kontrolli vajas vaid üks laps.

«18 last vaatasime koha peal üle ja andsime täiendavat esmaabi. Ühe lapse võtsime siiski kontrolliks kaasa, kuna polnud selge, kas tal on allergiat varem olnud või mitte. Selgus, et ka temaga on kõik korras ja kui ta juba koju pole saanud, siis varsti kindlasti,» ütles Adlas.

Häirekeskuse avalike suhete juhi Jaana Padriku sõnul registreeriti väljakutse aadressile Raudtee 68 kell 12.35. «C-prioriteediga kutsele, mille puhul abivajaja seisund võib olla raske ja eluohtlik, saadeti kiirabibrigaad Mustamäe 96, mis oli kohal kell 12.44,» avaldas Padrik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles