Fotod: mupo vahetas rohelise vormi tumesinise vastu (3)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti tutvustas Tallinna munitsipaalpolitsei uue välisilme saanud nelja ametiautot ja patrullbussi, täna oli kord uue vormirõivastuse käes.

Ehkki selle aasta lõpuks on plaan paljud ametnikud uude vormi riietada, on senine roheline vorm plaanis täielikult tumesinise vastu ümber vahetada paari aasta vältel.

«Sellel aastal esitame tellimuse 50-le välivormi komplektile ja kätte loodame saada poole,» ütles mupo juhataja Aivar Toompere. «Ülikondade komplekte tellime sellel aastal 14. Esimeses järjekorras saavad välivormi reaalselt linnapildis töötavad patrullekipaažid.»

Ülikonna kangavalikul peeti oluliseks, et see oleks vastupidav, ei kortsuks ja hülgaks vett. «Proovisin ise järele. Kallasin vett käisele ja mitte midagi ei läinud sisse,» kiitis ta.

Uus välivorm on ostetud kaubandusvõrgust ja seda vormi kannavad Toompere sõnul mitme riigi politseinikud. «Minu teada kannab isegi Eestis osa kiirreageerijaid seda välivormi.»

Värvivalikul lähtuti Toompere sõnul sellest, et värvikoodid ei kattuks politseinike vormiriietuse omaga. «Me ei taha politseiga sarnaneda, hoopis erineda ja paremad olla.»

Toompere jutu järgi ei kardeta, et uues vormis mupo ametnikke tänavapildis siiski politseinikega segamini ajama hakatakse. «Linnakodanike mõttes on ju see isegi kasulik, kui kurikael eemalt aru ei saa, kas tegemist on korrakaitseametniku või politseinikuga. Kui ta lõpetab oma kuriteo, ongi eesmärk täidetud. Väike profülaktiline eesmärk ka asjal juures,» lisas ta.

Uue vormi kasutusele võtmise kogumaksumust mupo juhataja ei avalda ja nimetab seda ärisaladuseks. «Jämedalt öeldes läheb rätsepaülikond nii meestele kui ka naistele maksma umbes 300 eurot komplekt. See on väga hea hind.»

Välisvormi täiskomplekt maksab umbes 500 eurot.

Eelmisel nädalal tutvustas mupo uue värvikihi saanud ametiautosid. Selle aasta lõpuks saab mupo veel neli uut Jeepi, mis hakkavad  välja nägema samasugused.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles