Digitippkohtumise turvamisse kaasatakse ka Kaitseliit ja kaitsevägi

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesistumine muudab Tallinna kesklinnas autoga liiklemise keeruliseks.
Eesistumine muudab Tallinna kesklinnas autoga liiklemise keeruliseks. Foto: Mihkel Maripuu

Valitus kiitis heaks kaitseväelaste ja kaitseliitlaste kaasamise Tallinnas aset leidva Euroopa Liidu digitaalvaldkonna tippkohtumise ajal turvalisuse tagamisse.

Peaministri ülesandeid täitev tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et valitus kiitis heaks kuni 150 kaitseväelase ja kaitseliitlase kaasamise turvalisuse tagamisse tuleva nädalal lõpul aset leidva ELi digitaalvaldkonna tippkohtumise ajal.

Ossinovski sõnul peab Eesti sajaprotsendiliselt tagama tippkohtumisest osa võtvate kõrgete külaliste julgeoleku ning selleks kaasatakse ka kaitseväelased ja kaitseliitlased.

Kaitseväelased on kavas allutada ülesannete täitmiseks kaitsepolitseiameti büroo juhile ning Kaitseliidu tegevliikmed politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri prefektile, selgub Kaitseliidu dokumendiregistrist avaldatud dokumendist.

ELi nõukogu eesistujariik Eesti korraldab koostöös Euroopa Ülemkogu eesistuja ja Euroopa Komisjoniga 29. septembril Tallinna digitaalvaldkonna tippkohtumise, millel osalevad ELi riigipead ja valitsusjuhid.

Oodata on ka suuri ummikuid

Täna hommikul andis ka politsei teada, et 28. ja 29. septembril on Tallinna kesklinnas ulatuslikud liikluspiirangud, mistõttu tuleks liiklejail oluliselt rohkem aega varuda.

Delegatsioonid saabuvad Tallinna tuleva nädala neljapäeva pärastlõunal ja liiguvad seejärel lennujaamast kesklinna hotellidesse. Tippkohtumine toimub reedel, mistõttu on Tallinna kesklinnas oodata ulatuslikke liikluspiiranguid, teatas politsei- ja piirivalveamet.

«Neljapäeval ja reedel liiguvad Tallinna kõik Euroopa Liidu riigipead ja delegatsioonid, mis tähendab rohkelt liiklusseisakuid ja ootamist. Soovitame sõidukijuhtidel neljapäeva pärastlõunal ja reede õhtul Tartu maanteed mitte kasutada ning linnast väljumiseks ja linna sisse sõitmiseks kasutada Viljandi maanteed või Männiku teed,» sõnas Põhja prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Tõnu Janter.

Janteri sõnul tasub kesklinnas liiklejatel varuda oluliselt rohkem aega ja võimalusel eelistada jalgsi liikumist. «Lisaks liiklusseisakutele tasub arvestada sellega, et osa hotellide juures on parkimine piiratud. Segaduse vältimiseks paigaldame varakult hotellide ümbrusesse ajutised liikluskorraldusmärgid, mida sõidukijuhid peaksid kindlasti jälgima,» lisas Janter.

«Eesistumise tippkohtumine on viimane raske pingutus Tallinna liikluses. Seejärel on planeeritud madalama kategooria üritused, millega kaasnevad üksikud piirangud ja lühiaegsed liiklusseisakud. Tänan kõiki liiklejaid mõistva suhtumise ja kannatlikkuse eest,» rääkis Janter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles