Parkimisfirmad peavad parklate teabetahvlid välja vahetama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste City
Ülemiste City Foto: Toomas Huik

Tallinna transpordiamet tegi suurematele parklaoperaatoritele ettekirjutuse, milles nõuab ka liiklusmärkidega sarnanevate teabevahendite kõrvaldamist ka eramaal asuvatest parklatest ning nende asendamist standardile vastavate liiklusmärkidega.


«Kui teeomanik korraldab talle kuuluva tee koosseisu kuuluval teemaal asuvas parklas liiklusseaduse paragrahv 50 mõttes parkimist, siis tuleb tal seda teha liiklusmärkide, teemärgiste ning muude liikluskorraldusvahendite abil. Seda ka siis, kui tegemist on erateega,» seisab transpordiameti saadetud kirjas.

Parklaoperaatorid Citypark Eesti, Europark Estonia, Ühisteenused ja Motocar said transpordiametilt ettekirjutuse kõrvaldada nende poolt paigaldatud eksitava väljanägemisega teabevahendid kogu Tallinna haldusterritooriumilt.

«Praegu kasutatakse väga erinevaid teabetahvleid. Mõned nendest sarnanevad liiklusmärkidega, mõned nendest eksitavad sõidukite juhte. See on probleem ja transpordiamet tegeleb sellega,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

«Kui juht sõidab ja näeb tee ääres liiklusmärki, siis piisab ühest pilgust ja ta teab, missugune liikluskord selles kohas kehtib. Aga kui liiklusvälisele teabevahendile on näiteks kirjutatud väga pikk tekst, võib sõidukijuht jääda seda teksti lugema. Ja kui samal hetkel peaks liiklussituatsioon ootamatult muutuma, näiteks astub parkivate autode vahelt välja väike laps, siis võib juhtuda õnnetus. Ka õiguskantsler on juhtinud tähelepanu sellele, et eramaa omanikud, kui nad liiklust korraldavad, peavad tegema seda ohutult ja jälgima standardit ja kehtivat liikluseeskirja,» rääkis Rüütelmaa.

Parkimisettevõtted suhtuvad saadud kirja ettevaatlikult. EuroPark Estonia OÜ arendusjuhi Lauri Kasperi sõnul oli transpordiameti kiri üldsõnaline ja vajab pikemat analüüsi. «Kuna selles kirjas ei ole ühtegi konkreetset asukohta välja toodud, siis ma ei oska sellele hinnangut anda,» lausus Kasper. Ta lisas, et tõenäoliselt tuleb ettekirjutuse täitmiseks transpordiametilt täpsustusi küsida.

«Sellest kirjast võis välja lugeda, et kõik need märgid, mida ei ole liiklusseaduses, tuleb välja vahetada. Selliseid märke leidub ilmselt kõikidel parklaoperaatoritel, ka meil. Seadus on seadus ja me järgime seda. Ma loodan, et ka linn ise austab seadusi ja vaatab ka enda poolt paigaldatud märgid samasuguse pilguga üle,» ütles CityPark Eesti OÜ juhatuse liige Margus Risti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles