Lugeja foto: veetaseme langus paljastas naisekuju saladuse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veetaseme alanemine tõi nähtavale Parditiigi skulptuuri.
Veetaseme alanemine tõi nähtavale Parditiigi skulptuuri. Foto: Lugeja foto

Mustamäe elanik avastas ebameeldivaks üllatuseks, et Parditiigis asuv naise skulptuur polegi terviklik kuju, vaid lihtsalt paar veest välja ulatuvat osa.

«See tiik on väga ilus, seal on palju parte. Pärast rekonstrueerimist paigaldati tiigi keskele supleva naise skulptuur. Varem oli see väga tore, vesi justkui varjas supleja alastust. Aga nüüd avaneb tiigil selline pilt,» kirjutas Rus.Postimees.ee-le pildi saatnud lugeja.

Tiigi veetase on nii palju alanenud, et daami skulptuur on täiesti veest väljas ning on näha et tegu pole tervikliku kujuga, vaid puidust alusele asetatud tükkidega. Tiigi veetaseme alanemine on seda kummalisem, et õiget suve pole olnudki, selle eest on aga kogu aeg vihma sadanud.

Mustamäe linnaosavalitsuse pressiesindaja sõnul on nad probleemist teadlikud ning pöördunud ka keskkonnaameti poole. Sealt vastati, et tiigi veetaset kontrolliti 18. augustil ning selgus, et veetase on tavalisest 60–70 cm madalam. Selle üheks põhjuseks peetakse teisel pool Sõpruse puiesteed, aadressil Kiili 9 toimuvaid ehitustöid. Ehitusobjekt asub tiigist 400 meetri kaugusel ning pärast kaevetööde lõppu peaks tiigi normaalne veetase mõne kuu jooksul taastuma.

Kui veetase ei peaks taastuma, siis tellitakse põhjalikum ekspertiis vastava litsentsiga ettevõttelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles