Tallinn leidis endale uue visuaalse identiteedi (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavalitsus kinnitas tänasel istungil Tallinna linna uue visuaalse identiteedi.

Ajavahemikul 23. märtsist 2016 kuni 31. juulini 2017 viis Tallinna linnakantselei läbi kaheosalise riigihanke, mille eesmärk oli leida Tallinna ametlikel sümbolitel põhinev ühtne märk ja visuaalne identiteet, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Esimese etapi käigus selgitati välja osalejad, kelle erialane kogemus ja lähenemine sobis enim Tallinna vajadustega. Üheksa osaleja hulgast kvalifitseerus seitse loovagentuuri, kes esitasid ideekonkursile seitse kavandit, millest teise etappi pääses kolm. Hindamise käigus selgitati välja ideekavandite paremusjärjestus ning kuulutati välja ideekonkursi võitja, Eesti disainibüroo AKU Collective OÜ võistlustöö.

Ühtne visuaalne identiteet aitab linnakodanikel, sidusrühmadel ja koostööpartneritel tajuda linna tegevusi tervikuna. «Nii edendame Tallinna kui usaldusväärse teenustepakkuja ja partneri kuvandit ning lihtsustame omavahelist suhtlust,» ütles visuaalse identiteedi ühtlustamise komisjoni esimees Raimond Kaljulaid. «Ühtlasi aitab loodav identiteet väga olulisel määral linna raha kokku hoida. Kui linnal on üks kindel visuaalne identiteet, üks logo, üks kirjastiil, värvid ja teised elemendid, siis on kõigil linna asutustel palju lihtsam erinevaid kujundusmaterjale luua, mis tähendab, et kujundustöödele kulub märkimisväärselt vähem maksumaksja raha. Tegemist on investeeringuga, mis tasub ennast kindlasti ära.»

Võidutöö autori AKU Collective OÜ esindaja Alari Orava sõnul on Tallinn üks mõnusamaid linnu maailmas. «Meil on hea meel, et esimest korda oma pika ajaloo jooksul saab ta endale ka visuaalse identiteedi,» ütles Orav.

Ühtse visuaalse identiteedi stiiliraamat valib 2017. aasta jooksul. Visuaalne identiteet võetakse kasutusele etapiviisiliselt hiljemalt 1. jaanuarist 2019.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles