15 000 eurot linnahalli projekti raha laekus koolijuhi teadmata eelarvesse (2)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna andis Tallinna abilinnapea Taavi Aas teada, et linnahalli ebaseadusliku maalingute projekti tarbeks anti 15 000 eurot Tallinna Kunstigümnaasiumile, kes ostis selle eest värve. Kooli direktor Mari-Liis Sults ütles, et 15 000 eurot laekus kooli eelarvesse ilma igasuguse küsimise ja selgitusteta – koolijuht ei tea, kust raha tuli. 

«Mina ei teagi sellest midagi, see raha lihtsalt tuli minu eelarvesse,» rääkis koolidirektor Mari-Liis Sults ja selgitas, et asi tundus talle algusest peale kahtlane.

«Kui ma olen raha küsinud lisahoone ehitamiseks, klassiruumide ehitamiseks, toolide ostmiseks, kas või õpikute ostmiseks, olen pidanud ma tegema viis, kuus, seitse, kaheksa taotlust, käima nuruma raha, koputama ustele, aga see raha, ma ei ole mitte midagi palunud, ma ei ole midagi teinud ja see raha on lihtsalt minu eelarve peal,» selgitas Sults, kuidas 15 000 eurot linna raha saabus talle endalegi teadmata kooli kontole.

Vastupidiselt abilinnapea Taavi Aasa väidetele, et kunstigümnaasium ostis saadud raha eest värve, ei ole kooli direktori sõnul seda raha kulutatud ja kogusumma on alles. Direktor Sults rääkis, et ta saab kohe, kui linnavalitsus nõude esitab, 15 000 eurot tagasi kanda.

«Kohe kui ma nägin seda seal rea peal, ma mõtlesin, et see ei ole normaalne,» kordas direktor veel kord.

Kuna asi tundus kahtlane, hakkas koolijuht Mari-Liis Sults asja lähemalt uurima, kuid loodetud vastust ta linnavalitsuselt ei saanud. «Ma hakkasingi seda uurima, aga mulle ei öeldud mitte midagi, öeldi, et tulevad Piradose kunstnikud ja nemad hakkavad esitama värvide arveid ja see on maalilaagrite jaoks eraldatud raha,» sõnas ta.

«Aga kuna see asi tundus mulle selline piiri peale, siis ma ei esitanud neid arveid maksmisesse,» ütles Mari-Liis Sults.

Koolijuht lisas lõpetuseks, et kui muidu peab isegi 1000 euro saamiseks vaeva nägema, siis seekord tuli 15 000 eurot lausa imeväel kooli kontole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles