Fotod: Maardus sai kortermaja põlengus kannatada seitse inimest (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Maardu linnas asuva kortermaja põlengust tõid päästjad laupäeva õhtul välja 11 inimest, kellest seitse viidi haiglasse. Kannatanute seas on ka kolm last.

Laupäeva, 9. septembri õhtul kell 18.31 tuli häirekeskusesse teade, et Maardus Kallasmaa tänaval on kortermajas puhkenud põleng, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Samast majast hädaabinumbrile helistanute sõnul olid viiekorruselise kortermaja korruste koridorid suitsu täis ja suits tungis juba ka korteritesse. 

Majast mööda sõitnud inimese sõnul oli akendest näha ka leeke välja tulemas. Ühel aknal märkasid möödujad väikeseid lapsi, kes nutsid ning hüüdsid appi. 

Päästjad kiirustasid sündmuskohale ja asusid tihedas suitsus põlengukohta otsima ning inimesi hoonest välja aitama. Kella 18.52ks oli põlengukoht leitud ning tulele piir pandud. 

Tulekahju oli puhkenud ühiselamutüüpi majas, kus viienda korruse koridori lõpus, evakuatsiooni väljapääsu ees põles sinna ladustatud praht ja vana mööbel. Suitsuga olid täitunud hoone viimased kaks korrust. 

Päästjad kontrollisid üle maja viienda korruse korterid ja juhatasid neis viibinud inimesed majast välja, et kiirabi saaks nad üle vaadata.

Seitse inimest, neist kolm last ning neli täiskasvanut viis kiirabi tervisekontrolliks haiglasse. Ülejäänud neli majast välja toodud inimest vaatas kiirabi kohapeal üle ja neid haiglasse viia ei olnud tarvis. Ka neljanda ja kolmanda korruse korterid vaatasid päästjad üle, veendumaks, et neis viibivate inimestega on kõik korras. 

20.18ks olid päästetööd lõpetatud, kuid ruumide tuulutamine kestab siiani. Maja viies korrus sai kuumusest ja suitsust tingitud kahjustusi. Ehituslike eripärade tõttu pääses tulekahjust tulnud suits kergesti koridori laiali ja levis mööda trepikoda ka teistele korrustele. 

Päästeamet tuletab meelde, et selleks, et kellegi kuritahtlik või lohakas käsi ei süütaks tulekahju, tuleb maja üldkasutatavad ruumid hoida põlevmaterjalidest tühjad. See tähendab, et trepikodadesse ei tohiks ladustada kergesti süttivaid ja liikumist segavaid asju, näiteks ehitusjäätmeid, mööblit, prügi ega isegi lapsevankreid. Tulekahju korral ei tohi hoone evakuatsiooniteed olla tõkestatud ja kui maja ühiskasutatavatel pindadel ei hoita asju, pole seal ka millelgi põleda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles