Tallinn loodab sellel aastal Reidi tee ehitamisega algust teha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reidi tee skeem.
Reidi tee skeem. Foto: Tallinna kommunaalamet

Tallinna linnavalitsus loodab kolmapäevase kohtuvõidu valguses käesoleva aasta sees Reidi tee ehitusega algust teha. Ehitus peaks lõppema 2019. aasta esimese poole sees.

«Me kuulutasime hiljuti välja riigihanke ja peame hanketulemuse ära ootama. Kui see tulemus on käes, hakkame vaatama, mida meil on mõttekas vastu talve hakata tegema,» ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. «Kui ilmad lubavad ja asjad arenevad, me püüame midagi teha kindlasti.»

Hankes on Reidi tee ehituse mõlemad etapid koos ja tööde periood on 460 päeva alates lepingu allkirjastamisest. Seega on Reidi tee ehitus planeeritud lõpetada 2019. aasta esimeses pooles.

«Me oleme niigi üle kahe kuu aega kaotanud ja meie soov on, et liiklus hakkaks [Reidi teel] tööle tuleva aasta sügisel. Eks paistab, kui kiireks me suudame kruvida selle tempo,» lisas Klandorf.

Tallinna halduskohus andis kolmapäevase otsusega rohelise tule Reidi tee arendusele. Kohus jättis rahuldamata MTÜ Eestimaa Roheline Liikumine kaebuse, milles MTÜ soovis Tallinna linnaplaneerimise ameti poolt Reidi tee teise etapi rajamiseks välja antud ehitusloa tühistamist.

1,7-kilomeetrine Reidi tee hakkab kulgema Jõe ja Ahtri tänava ristmikult läbi sadama-ala ja mööda rannaäärt Russalka ristmikuni.

Tallinna linnaeelarvest eraldatakse sel aastal Reidi tee ehituse alustamiseks 9,4 miljonit eurot. Eesti valitsuse kinnitatud perioodi 2014 – 2020 transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kava kohaselt on Reidi tee ehituse abikõlbulikuks kogumaksumuseks 28,5 miljonit eurot, millest 85 protsenti kaetakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles