Korrakaitsekomisjon vabanes vangi mõistetud eksperdist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaimo Järvik süüpingis.
Kaimo Järvik süüpingis. Foto: Peeter Langovits

Tänasel linnavolikogu istungil arvati volikogu korrakaitsekomisjoni koosseisust välja endine mupo juht Kaimo Järvik, keda kohus karistas kahe kuu pikkuse reaalse vangistusega.


4. aprillil kokkuleppemenetluse alusel pistise võtmise eest kaheks kuuks reaalselt vangi mõistetud Järvik oli bürokraatlike pisiasjade tõttu tänaseni linnavolikogu korrakaitsekomisjoni liikmete nimekirjas kui ekspert.

Nimelt saab korrakaitsekomisjoni liikmeid komisjoni koosseisust välja arvata komisjoni esimehe ettepanekul. Kuna komisjoni senine esimees Andres Anvelt lahkus linnavolikogust seoses siirdumisega riigikokku, tuli Järviku vabastamisega oodata niikaua, kuni komisjonile on valitud uus esimees.

Tänasel istungil tegi korrakaitsekomisjoni uus esimees Max kaur vastava ettepaneku ning aprilli viimasel nädalal vangla väravast sisse astuv Järvik arvati komisjoni koosseisust välja.

Harju maakohus tunnistas 42-aastase Järviku süüdi pistise võtmises ja 38-aastase kohtutäituri Priit Lantini pistise andmises ning Järvikule mõistis kohus karistuseks ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest ta peab reaalselt ära kandma kaks kuud, ülejäänud tingimisi kolmeaastase katseajaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles