Kunagine rikkaim eestlane sai nimelise pingi (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Falgi park sai infotahvli.
Falgi park sai infotahvli. Foto: Raepress

Tallinna kesklinna Falgi pargis on nüüdsest nimeline pink kunagisele rikkaimale eestlasele Hans Heinrich Falckile.

Tallinna kesklinna valitsus lasi terves Falgi pargis vanad ebamugavad istepingid välja vahetada ja ühele pinkidest kinnitati Hans Heinrich Falcki kui pargi rajaja nimesilt, teatas Raepress.

Hans Heinrich Falcki mälestuseks pandi ühele pingile nimetahvel.
Hans Heinrich Falcki mälestuseks pandi ühele pingile nimetahvel. Foto: Raepress

Falgi park (ka Falckspark, Lastepark) on rajatud 19. sajandi keskel, kui soostunud veekoguga maatüki omandas Hans Heinrich Falck – laia haardega filantroop, Tallinna Toomgildi oldermann ja varasem klaverivabrikant. Tema eluloo uurijad on väitnud, et 19. sajandi viimase kolmandiku algul oli Falck tõenäoliselt kõige rikkam eestlane. Talle kuulus nii suuri maavaldusi Toompea ümbruses kui ka ettevõtteid ja elumaju.

Aastast 1926 kuulub Falcki rajatud park Tallinna linna valdusse; seda rekonstrueeriti viimati ulatuslikult 2008. aastal. Suursuguste vanade tammede, pärnade ja lehiste tõttu on park 1959. aastast looduskaitse all.

Falgi parki paigaldati 26 uut pinki ja üheksa prügikasti, projekt läks maksma ligi 25 000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles