Politsei võtab eesistumise ajal kasutusele trammiteed

Siim Kams
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusummik Tallinna kesklinnas
Liiklusummik Tallinna kesklinnas Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisest tingitud liiklusummikute ennetamiseks kavatseb politsei- ja piirivalveamet septembris delegaatide sõidutamiseks kasutusele võtta trammiteed.

Septembrikuu on Põhja prefekt Kristian Jaani sõnul politseile paras väljakutse. «Puhkuste periood saab läbi, algab kool, inimesed on tagasi linnas, liiklusintensiivsus on Tallinna linnas kordades suurem kui suveperioodil,» rääkis Jaani.

Jaani sõnul võetakse septembris delegaatide autokolonnide liigutamiseks kasutusele trammiteed. «Täna on tegelikkuses lennujaamast kuni Kultuurikatlani võimalik sõita mööda trammiteed,» selgitas Jaani. Selline muudatus leevendaks Jaani sõnul oluliselt ummikuid tavaliikluses.

Lisaks on plaanis kasutusele võtta infotahvlid, millele oleks märgitud eesistumisega seotud ürituste toimumiskohad ja -ajad. Kultuurikatla ümbruses elavatele inimestele on plaanis saata infot ka postkasti, et nad oskaksid vastavaid ümberkorraldusi teha. Infot vahendatakse ka politsei kodulehel.

Kui juunis ja juulis toimus eesistumise raames kõrgetasemelisi kohtumisi kuus, siis septembris on oodata üheksat kohtumist.

Jaani sõnul suvekuudel eesistumisega politsei- ja piirivalveametil erilisi probleeme ei olnud, suurimaks väljakutseks oli Jaani sõnul liikluskorraldus. «Avaliku korra vaates on kõik läinud väga rahulikult,» lisas ta.

Suurimaks liiklusummikute põhjustajaks on Tallinna linnavalitsuse liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul siiski autojuhtide kärsitus. «Pööraks tähelepanu sellele, et kui valgusfooris põleb keelav tuli või reguleerija annab korralduse peatuda, siis ei sõidetaks ristmikku kinni, sest see on tegelikult täna kõige suurem liiklusummikute tekitaja,» selgitas Rüütelmaa.

Rüütelmaa soovitab kõigil, kellel vähegi võimalik, liigelda võimalikult palju jalgsi, jalgratta või ühistranspordiga. Kui on vajadus liigelda autoga, soovitab Rüütelmaa jälgida raadio, telefoni või liikluskaamerate vahendusel pakutavat liiklusinfot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles