Galerii: Tallinna supergraafika konkursi teine võidutöö sai valmis

Siim Kams
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viiekorruselise kortermaja otsaseinale on valminud Tallinna linna supergraafika konkursi teine võidutöö pealkirjaga «Leemeti unenägu».

«Leemeti unenäo» autoriks on illustraator Gerda Märtens. Teos on inspireeritud Andrus Kiviräha romaanist «Mees, kes teadis ussisõnu». 

Konkursi üks tingimusi oli kavandi sobitumine Eesti Vabariigi 100. aastapäeva konteksti.«Mina otsustasin sellele teemale läheneda subjektiivselt ja kuna mõtted triivisid konkursi aegu «Ussisõnade» radadel, siis illustraatorina oli mul hea meel lasta kujunditel kavandile ilmuda selle raamatu mõjutustel». Autori sõnul otsest narratiivset seost seinamaali ja romaani vahel otsida ei ole vaja, sest pilt kujutab siiski unenägu.

«Minu teos avaldabki austust olnud ja olevatele inimestele ning nende lugudele, kõigile, kes on vorminud oma olemasoluga minu elu ja arusaamist maailmast. Kivirähu romaan andis selle loomiseks sädeme,» lisab Märtens.

Seinamaali tegemine võttis aega ligikaudu kaks nädalat. Töö äratas tegijate sõnul kohalike elanike seas elavat uudishimu.

Teose maalimistöö tegid tänavakunstnikud ettevõttest Finostilo. Teosega saab tutvuda aadressil Astangu 64. Teise võidutööga, mis kannab pealkirja «Sport», saab tutvuda aadressil Kivila 46.

Esmakordselt tehti hoonete fassaadile supergraafilisi seinapilte 2016. aastal. Tööde maksumus on kokku 41 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles