Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia saab Valli Lember-Bogatkina

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valli Lember-Bogatkina oma ateljees.
Valli Lember-Bogatkina oma ateljees. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Linnavalitsus võtab homme vastu korralduse, millega antakse Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia sel aastal kunstnik Valli Lember-Bogatkinale.


Preemia väljamaksmiseks eraldatakse linnavalitsuse reservfondist 4430 eurot. Preemia ja sellega kaasneva tunnistus antakse laureaadile üle Tallinna päeval, 15. mail.

Valli Lember-Bogatkina kandidatuuri esitas teeneka kultuuritegelase preemia saajaks Sihtasutus Tallinna Lauluväljak. «Valli Lember-Bogatkina on olnud kõrgelt hinnatud ja tunnustatud kunstnik läbi kogu oma elu. Tema looming on leidnud austajaid Eestis, endises Nõukogude Liidus, samuti ka paljudes välisriikides. Kunstnik on esinenud regulaarselt paljudes riikides oma personaalnäitustega,» seisab eelnõu seletuskirjas.

«Valli Lember-Bogatkinal on väga isikupärane kunstnikukäekiri, enim on ta viljelenud akvarelli. Samuti on kunstnik läbi aegade loonud mitmeid teoseid laulu-tantsupidudest. Eraldi väärib märkimist üldlaulupidudele pühendatud mosaiik-hiidpannoo «Läki peole», mis on alaliselt vaatamiseks paigutatud Tallinna laululava klaassaalis,» põhjendab kultuuriväärtuste amet preemia saaja valikut. Käesoleval aastal saab Valli Lember-Bogatkina 90-aastaseks.

Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia asutas Tallinna linnavolikogu möödunud aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles