Viimsi kütusemahutite asemele kavandatakse kaubanduskeskust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Miidurannale, kus asub Milstrandi kütuseterminal.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
Vaade Miidurannale, kus asub Milstrandi kütuseterminal. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: Toomas Huik

Viimsi elanike seas sagedast nurinat põhjustanud kütusemahutite piirkonna asemele kavatseb omanik AS Milstrand rajada nüüd kaubanduskeskuse ja elukeskkonna.

Milstrand sõlmis projektijuhtimislepingu varahaldusettevõttega Eften Capital, kes töötab tänaste Viimsi kütusemahutite piirkonnale välja alternatiivse kasutuskava ja viib läbi vastava arhitektuurikonkursi.

Praegu kavandatakse kütusemahutite asemele rajada multifunktsionaalne kaubanduskeskus ja madal, piirkonda sobituv elukeskkond. Ettevõtted tahavad vallaga läbi rääkida nii piirkonna ideelise ja arhitektuurse kontseptsiooni kui võimalike liiklusskeemide lahendamise ja teede rajamise.

Milstrandile kuuluva terminali maa-ala suurus on 176 000 ruutmeetrit. Ettevõte on selle kasutusala muutmist viimastel aastatel palju kaalunud, sest vähenenud on kaubamahud ning mahutite vastu on kohalikud elanikud.

Eften Capitali juhatuse esimehe Viljar Arakase sõnul on tegemist unikaalse maaüksusega nii oma tänastelt funktsioonidelt, suuruselt kui ka potentsiaalilt. «Milstrandi kasutada oleva maaüksuse maht on sedavõrd suur, et sellest kujuneb kindlasti Viimsi omamoodi tõmbekeskus, mistõttu tuleb kvaliteedile pöörata esimestest päevadest suurt tähelepanu,» ütles Arakas.

Milstrandi juhatuse liikme Heiki Silma sõnul on firma äriprofiili võimalik muutmine, kaubaveo sulgemine ja selle asendamine arendustegevusega väga mahukas ja pikaajaline projekt.

Ta ütles, et lõplikku otsust terminali sulgemise kohta ei ole siiski veel tehtud. «Tahame siin lisaks ekspertarvamusele ja turu nõudlusele saada olulist tagasisidet just kohalikelt elanikelt. Milstrand on Viimsi valla üks tuntumaid ettevõtteid ja inimestel on kindlasti siin oma sõna öelda, kuidas me seda maaüksust edasi arendame,» ütles Silm.

Elanike seas viidi läbi põhjalik küsitlus võimalike ootuste ja alternatiivide kohta tänastele kütusevedudele, selle tulemusi tutvustatakse lähinädalatel.

ARHIIV! Miiduranna sadama ümbrusesse kerkib moodne elu- ja ärikvartal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles