Galerii: Olümpia hotelli juures toimus kaks rolleriavariid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval enne kella poolt nelja pärastlõunal toimus Olümpia hotelli ees mõneminutiliste vahedega kaks kergemat liikusõnnetust rolleritega.

«Täna päeval kella 15.20 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Liivalaia tänaval, kus mopeedi juhtinud 37-aastane mees kaotas sõiduki üle kontrolli ning kukkus,» rääkis PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva Postimees.ee'le.

Mopeedijuht sai vigastada ning ta toimetati haiglasse. Esialgsetel andmetel võis jalgratturite sõidurajale, kus mopeed liikus, kalduda sõiduauto Honda, mida juhtis 21-aastane noormees. Kokkupõrget mopeedi ja sõiduauto vahel ei toimunud.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. Politsei palub kõigil, kes antud liiklusõnnetust pealt nägid, sellest märku anda Põhja prefektuuri avariitalituse numbrile 612 5666 või politsei lühinumbrile 110.

Veerand tundi hiljem juhtus umbes samas kohas teine liiklusõnnetus, kus noor mopeedijuht sõitis sõiduautole tagant otsa. Selles liiklusõnnetuses inimesed õnneks kannatada ei saanud ning osapooled jõudsid omavahel kokkuleppele.

Kaherattalised tulevad liiklusesse tagasi

Politsei soovitab autojuhtidel teadlikult tähelepanu pöörata liiklusesse naasnud jalg- ja mootorratturitele.

Põhja prefektuuri liiklusteenistuse vanema Sirle Pai sõnul juhtuvadki need liiklusõnnetused eelkõige ühe osapoole tähelepanematuse tõttu. «Kaherattalistega liiklejad on tänavapildis vähem märgatavad, samas on nad liikluses kindlasti ohustatum osapool, kuna õnnetuse korral saavad viga eelkõige nemad,» ütles ta.

«Autojuhid peavad harjuma rattureid tähele panema nii linnapildis kui ka maanteel. Kaherattaliste juhid aga panustagu iseenda märgatavaks tegemisse ning hea ohutusvarustuse kandmisse,» rääkis Pai. Samuti tuleks tema sõnul ratturitel meelde tuletada liiklusreeglid ning mõnel vähese liiklusega või kinnisel alal ka talvega rooste läinud sõiduvõtted.

Möödunud aasta jooksul juhtus kokku 248 liiklusõnnetust, milles sai viga kaherattalisel liikleja. Neis hukkus kokku 15 jalgratturit, mootorratturit või mopeedijuhti ning vigastada sai 237 kaherattalisel liiklejat. Selle aasta aprilli esimeste päevadega on liikluses vigastada saanud üks mootorrattur, kolm mopeedijuhti ning kolm jalgratturit.

1. juulist kehtima hakkava liiklusseadusega muutuvad nii jalgrattureid kui ka mopeedijuhte puudutavad sätted. Samuti on muudatusi mootorsõidukijuhtide jaoks, mistõttu soovitab politsei aegsasti tutvuda seadusemuudatustega maanteeameti koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles