Kilk saadaks GAG direktori teisi koole päästma

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur
Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur Foto: Toomas Huik

Ärimees Rein Kilk tegi tänases Kuku raadio «Keskpäevatunni» saates ettepaneku tõsta Tallinna koolide taset seeläbi, et saata võimekaid juhte, näiteks Gustav Adolfi gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri, nõrgemaid pealinna koole juhtima.

Rääkides Tallinna 1. klassi katsetest küsis ta, kas pole võimalik tekitada olukorda, kus vähendada eliit- ja tavakoolide vastandumist moel, kus samal ajal tugevamaid haridustempleid asjatult ei nõrgestata.

«On pakutud, et lahjendame ära, teeme keskmise kokteili, mille tulemusena aga üldine tase kindlasti langeb,» rääkis ta.

Kilk pakkus seepeale välja, et pigem võiks võimekaid juhte pärast ühe kooli ülesehitamist suunata järgmist päästma. «Vaadates Hendik Aguri energiat, kas ta ei saaks dubleerida neid koole?» küsis Kilk.

«Mitte teha uus kool, vaid anda talle mingi munitsipaalkool ja öelda, kuule, Hendrik, kas sul ei ole nii palju ambitsiooni, et minna tõsta veel mõne kooli taset.»

Kilgi sõnul võiks tuntud koole käsitleda kui väikseid kontserne. «Võtta nagu ettevõtluses - kui sul on mõni asi hästi õnnestunud, siis teevad ettevõtted neid sama formaadiga juurde.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles