Politsei otsib pedofiilias kahtlustatava mehe ohvreid

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedofiilias kahtlustatav Mihhail.
Pedofiilias kahtlustatav Mihhail. Foto: Põhja prefektuur

Möödunud neljapäeval pidasid Põhja prefektuuri kriminaalbüroo uurijad Tallinnas Koplis kinni 61-aastase Mihhaili, keda kahtlustatakse lapse seksuaalses väärkohtlemises. 

Eeluurimise ajal kogutud informatsiooni järgi ahvatles mees 8-aastast tüdrukut, meelitades ta enda juurde, kus ta teda seksuaalselt väärkohtles. Mees on varasemalt kriminaalkorras karistamata. Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja kohtu loal viibib mees reedest alates vahi all.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo seksuaalkuritegude ja lastekaitse grupi juhi Reimo Raiveti sõnul on seni tuvastatud üks kannatanu, kuid mehe käitumismuster annab alust arvata, et ohvreid on veel. «Lapsed on oma olemuselt väga usaldavad. Seetõttu peavad vanemad jätkuvalt lastele meelde tuletama, et võõrastega kaasa ei minda, ükskõik, mida nad ei paku või kui sõbralikud nad ei tundu,» sõnas Raivet.

Tema sõnul on selliste kuritegude avastamisel ja tõkestamisel oluline koostöö kogukonnaga. «Igasugusest kahtlusest tuleb alati julgelt teada anda politseile. Kui märkate tänaval last ja täiskasvanut, kelle omavahelises suhtluses on midagi kahtlustäratavat, ärge kõhelge pöörduda lapse poole või helistada hädaabinumbril,» sõnas Raivet.

Politsei palub kõigil võimalike teiste süütegude pealtnägijatel ning kannatanutel võtta ühendust Põhja prefektuuri lastekaitseteenistuse telefonil 5301 9938.

Tänavu seitsme kuuga on Tallinnas ja Harjumaal politsei koos prokuratuuriga saatnud kohtusse 20 kriminaalmenetlust, mille käigus tuvastati 53 alla 14-aastast last, kelle suhtes pandi toime seksuaalkuritegu. Seda on rohkem kui mullu terve aasta jooksul. Raiveti sõnul on selle põhjuseks politsei aktiivne töö ning infovahetus kogukonnaga.

«Tegemist on äärmiselt peidetud kuriteoliigiga. Selliste kuritegude avastamisel on politseile abiks iga infokild, mida kogukond meiega jagab,» kommenteeris politseikapten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles