Välismaa taskuvargad käivad Tallinnas tööreisil

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Zaitseva / SL Õhtuleht

Koos turistidega peagi Eestis saabuv taskuvaraste hoogtööaeg toob siia «tööreisile» ka välismaa pätte, kellest üks sai sõrmed soojaks juba sel nädalal.

«Nii euro kasutuselevõtt kui ka sel aastal Tallinnas toimuv kultuuripealinna programm mõjuvad kahtlemata positiivselt meie turismile, mis aga tõenäoliselt muudab Tallinna kesklinna veelgi ahvatlemaks ka taskuvarastele, seda nii Eestist kui ka mujalt pärit tegelastele,» rääkis Põhja prefektuuri kriminaalbüroo varavastaste kuritegude talituse kesklinna teenistuse vanem Juhan Ojasoo Õhtulehele.

Ta meenutas näiteks romasid-rumeenlasi, kes varasematel aastatel nädalaks Stockholmis ja Helsingis peatusid ja seal inimeste taskuid tühjendasid, ja märkis, et tänavu või lähitulevikus võidakse «tööreisi» kavva lülitada ka Tallinn.

Ojasoo sõnul on piirid praegu nii avatud, et riiki sisenemisel pole sageli lootust varasemast tuttavat pätti tabada, nii ka Raivo rahakoti kallal käinud isikut.

Kolmapäeval pandi ühes Tallinna keslinna söögikohas einestanud Raivol nimelt rahakotist sularaha pihta nii peenelt, et mees imestab seda siiani.

Tema rahakott oli toolileenile riputatud jope põuetaskus, ning pärast söömist avastas ta, et rahakott oli 320 euro võrra õhemaks muutunud.

Hiljem selgus söögikoha turvakaamerate salvestiste abil, et üks tema selja taga istunud kamba liige oli Poolas elav alžeerlane, kes politseile tuttav paari aasta tagant, kui ta ühe juhtumi menetlemisel tunnistajaks oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles