Loomalapsi tuleb aina juurde

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takinimamma napilt nädalavanuse tallega.
Takinimamma napilt nädalavanuse tallega. Foto: Maaja Kitsing

Kevadpäike sirab rõõmsalt taevas, Tallinna loomaaia loomad on kevadiselt erksad ja tasapisi lisandub üha uusi poegi.


Külastajate rõõmuks kepsutab koos emaga aedikus 3. aprillil sündinud takinitalleke. 12. aprillil koorusid kullimäe inkubaatoris kaljukotka ja hiid-merikotka tibud. 13. aprillil nägi ilmavalgust selle aasta esimene miiluvasikas.

14. aprilli öösel poegis amuuri leopard. Kahjuks sündis esimene kutsikas surnult, teine seevastu on aga igati tragi ja elujõuline.

Sise-Aasia uutes aedikutes on pesad valmis meisterdanud ja munad munenud ida- ja õnnekured.
Noor isane gaur lasti kokku emastega ning kõik kolm naudivad nüüd ilusat ilma ja teineteise seltskonda, jalutades majesteetlikul sammul külastajate silme all.

Isaelevant Carlil murdus parema ülemise purihamba küljest tükk – tegemist on loomuliku protsessiga, sest elevantide hambavahetus käibki nii, et tagant kasvab peale uus hammas, vana aga laguneb tasapisi eest ära.

Kevad on andnud tööd juurde ka loomaaia veterinaaridele: vaktsineeriti manuleid, uimastati kaks kogukat lakklammast, et neil sõrgu värkida, raviti euroopa naaritsa haavandit ning süstiti antibiootikume nohuse ninaga amuuri kassile.

Loomaaia haljastustöötajad tegid algust põõsaste ilu- ja hoolduslõikusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles