Põhja-Tallinnas avati uuenenud Kopli kalmistupark

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval avati pidulikult Kopli kalmistupark, mis on läbinud põhjaliku uuenduskuuri.

Uuendamistööde käigus paigaldati uued pingid ja prügikastid, korrastati pargiteed ja seati töökorda purskkaev. Tööde viimase etapina tehakse korda mänguväljak.

«Kui ma Põhja-Tallinna tööle tulin, siis leidsin, et Kopli park on halvas seisus. Mäletan seda kohta lapsepõlvest ja seetõttu on mul eriti hea meel, et meil õnnestus park korda teha. Stroomi rannapargi ja Kopli kalmistupargi uuendamine oli üks kolmest tähtsamast selle aasta investeeringust Põhja-Tallinnas lisaks Sõle spordikeskusele ja ujulale ning trammiteede remondile. Järgmistena on järjekorras Kase ja Süsta park, mis väärivad samuti korrastamist ja rekonstrueerimist,» ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid uuendatud pargi avamisel.

Lisaks pargi kesksele teele on korda tehtud ka selle juurde kuuluvad trepid. Parki on paigaldatud 27 uut pinki ja 17 uut prügikasti. Üks mahukamaid töid oli mälestustähise rolli täitva purskkaevu korda tegemine ja puhastamine.

Parandati ka piirdeaed ja paigaldati pargi ajalugu tutvustavad infostendid. Septembri alguseks uuendatakse pargi serval asuv laste mänguväljak. Tööd läksid maksma 90 000 eurot.

Kopli kalmistul, mis rajati Oleviste ja Niguliste koguduse kalmistuna 1774. aastal, on suur kultuurilooline väärtus, kuna siia on maetud palju silmapaistvaid ühiskonna- ja kultuuritegelasi ning teisi tähtsaid isikuid. 1951. aastal tegi Nõukogude võim kalmistu maatasa ja ala kujundati pargiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles