Peentolmu kogus Tallinna õhus kasvab

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolmavad tänavad.
Tolmavad tänavad. Foto: Margus Ansu

Kui Liivalaia tänava ääres seisev seirejaam näitas 12. aprillil, et peentolmu sisaldus õhus ületab vaid natuke piirnormi, siis eile oli see näitaja juba rohkem kui kaks korda lubatust kõrgem.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et amet on nendest numbritest teadlik ning jälgib pidevalt seisukorra muutusi. Amet saab kohe teada , kui toimub piirnormide ületamine.

«See olukord sõltub äärmiselt paljudest asjaoludest,» mainis Sulg. «Ma vaatan alati ka seda, millisel kellaajal piirnormide ületamist on täheldatud. Näiteks paar päeva tagasi oli see kell üksteist õhtul. Ilmselt on asi selles, et õhtul on Liivalaia tänav tühjem ning autod sõidavad kiiremini ja keerutavad tolmu üles.»

Tallinnas on suurte teede ääres praegu pidevalt näha, et autode taga on tolmupilved, näiteks Laagna teel ehk Lasnamäe kanalis.

Sule sõnul koguvad praegu kõik linna tänavapuhastusfirmad teedelt liiva ja muud talvist sodi kokku. Ka tänavate pesemine käib, kuid seda ei saa veel täies mahus rakendada. Nimelt on kõige parem tänavaid veega uhada öösiti, kuid praegused miinuskraadid ei võimalda seda massiliselt teha, sest tekib teepinna jäätumise oht. Päeval raskendab aga pesemist tihe liiklus.

Liiva ja peentolmu kokkukogumist teeäärtest tehakse küll täie jõuga, sest kasutatav kohtniisutus ei tekita tänavate jäätumist öösiti.

«Prognoos on selline, et nädalavahetusel öösiti külmakraade oodata ei ole, siis saame tänavate tolmuseisundit parandada, järgmisel nädalal on aga jälle öiseid külmakraade ette näha,» tõdes Sulg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles