Raivo Uukkivi astus Keskerakonnast välja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Uukkivi.
Raivo Uukkivi. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Endine Rae vallavanem ning Keskerakonna Rae osakonna looja Raivo Uukkivi esitas eile erakonna Harjumaa piirkonnale avalduse erakonnast lahkumiseks.


«See käik oli küpsenud juba kaua ja põhjuseks oli asjaolu, et juba mõni aasta pole Keskerakond olnud enam see erakond, kuhu ma kunagi peaaegu kümme aastat tagasi astusin. Maailmavaateline osa on tal paberil ju siiani mulle vastuvõetav, kuid praktikas erineb erakonna tegevus tihti diametraalselt sellest, mis programmis kirjas,» põhjendas Uukkivi lahkumist erakonnast, mille liikmeks ta astus 2001. aastal.

Lahkumisavaldusele lisatud kirjas selgitab ta lahkumise põhjuseid pikemalt. Esimene põhjus on maailmavaatelise positsiooni unustamine paljude juhtivate erakondlaste poolt. «Mulle on väga meeltmööda Keskerakonna maailmavaatelised seisukohad, paraku tundub mulle, et paljud Keskerakonna liikmed, kes täna mitmel pool erakonna nägu kujundavad, neid seisukohti lihtsalt ei tea või ei järgi. Mitmed erakonna näokujundajad on keskendunud vaid ärapanemisele. Kahju, et nende seas on tooniandjana silma paistnud (muus ei paistagi silma) erakonna peasekretär.» kirjutab Uukkivi.

Veel mainib ta rahaskandaali ning leiab, et ainuõige samm erakonna poolt olnuks laimajad kohtusse kaevata. Kolmas etteheide on niinimetatud jaanalinnumäng ehk tänavustel riigikogu valimistel lüüasaamise mittetunnistamine ning kohalike valimiste tulemuste ületähtsustamine.

Uukkivi heidab erakonnale ette ka saamatut meediapoliitikat. «Ükskõik millisel teemal diskussioon käib, ikka jõutakse meedias pildile kui kibestunud vastanduja. Tundub, et erakonna ladvikus ei tegeleta sellekohaste analüüsidega üldse ja ei püütagi olukorra põhjusi välja uurida ja olukorda muuta. Mugav on tõdeda, et meedia on parempoolne ning püüda seda meediat tasakaalustada Kesknädala ja kohalike lehtedega. Kahjuks see katse vaid süvendab peavoolumeediaga vastandumist. Ja seda, kes selles võitluses kaotajaks jääb, pole vaja tõestama hakata.»

Samuti on tema arvates kreenis erakonna personalipoliitika. «On tore, et noori edutatakse, kuid kas ikka oluliste ettevõtete juhtorganitesse kogenematute tütarlaste (isegi vaatamata sellele, et nad on kenad) saatmine on põhjendatud? Sellega väljutatakse kaks signaali: Esiteks: Savisaar maksab tüdrukutele selle eest, et nad on noored ja kenad ning tiirlevad ümber tema. Teiseks, pole üldse vahet, kes kuskil juhtorganis istub, otsused tehakse ikka Hundisilmal,» leiab Uukkivi.

Postimees.ee’le kinnitas Uukkivi, et poliitikast ta lahkuda ei kavatse. «Kohalikus poliitikas tegutsen kindlasti edasi. Ilmselt teeme siin mingi valimisliidu,» arvas ta. Ühegi erakonnaga ta esialgu liituda ei plaani. «Meie poliitikamaastikul pole ju ühtegi normaalset parteid. Reform ja IRL on täiesti rahvavaenulikud. Keskerakonna ja sotside maailmavaade on minu jaoks enam-vähem sobiv. Aga Keskerakonnas ei saa ma enam olla, sest maailmavaade on küll sama, aga erakonna liikmed ei käitu sellele vastavalt.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles