Urmas Tooming: koolihullus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Närvilistel lapsevanematel ei ole enam kaua oodata jäänud – 25. aprilliks peavad kõik Tallinna koolid vanematele teada andma, kas nende võsukesed on kooli sisse saanud.

Loomulikult pabistavad praegu kõige rohkem need, kes tahavad oma lapsi sokutada kesklinna eliitkoolidesse. Isegi Liivalaia gümnaasiumisse, mis ei saa end kuidagi võrrelda reaalkooli või inglise kolledžiga, esitati tänavu kaks korda rohkem avaldusi kui mullu.

Ilmselt on see kool varuvariant, et kui lapsuke ei pääse marjamaale, siis on kesklinnas ikka koolikoht olemas. See on eriti oluline vanematele, kes töötavad Tallinna südames.

Linnajuhid ise väidavad, et uus kord, mis eelmise aastaga võrreldes tõi kaasa mitu korda suurema koolikonkursi, on hea just seepärast, et kõik Tallinna lapsed saavad kandideerida pealinna eliitkoolidesse.

Varem oli vaja välja mõelda kõikvõimalikke nippe, et oma võsuke kesklinna kooli sokutada. Ei peetud paljuks last isegi sauna sisse kirjutada. Kõige sellega seoses tuleb meelde aeg, kui minu äi läks lasteaeda koristajaks, et lapselaps kiiremini aiakoha saaks. Polegi nagu Nõukogude ajaga võrreldes midagi muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles