Konkurss Tallinna koolidesse kasvas kaks korda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna kesklinna koolide 1. klassi kandideerivate laste arv on võrreldes mullusega kasvanud keskmiselt kaks korda.


Tallinna rekordi tegi tänavu reaalkool, kus 1. klassi 48 kohale esitati 660 avaldust ehk 13,8 last ühele kohale. Õppealajuhataja Kati Kurim ütles, et mullu sai koolis õppetööd alustada 60 õpilast, katsetel käis aga 453 last ehk 7,6 last ühele kohale. Kui palju tänavu tulevasi koolijütse kohale tuleb, ei ole teada, sest paljud vanemad on oma võsukesi registreerinud mitmesse kooli.

Gustav Adolfi gümnaasiumis  esitati 48 kohale 492 avaldust, mis teeb 10,5 last ühele kohale. Kooli direktori Hendrik Aguri sõnul laekus matemaatika ja muusika õppesuunal 14 ning prantsuse keele õppesuunal 6,5 avaldust ühele kohale. Mullu sai kool 56-le 1. klassi kohale 267 avaldust, mis tegi 4,7 kandidaati ühele kohale.

Napilt kolmandaks jäi tänavu inglise kolledž, kus 1. klassi 48 kohast igaühele laekus kümme avaldust. Täna tehakse katsete tulemuste põhjal laste hulgas lõplik valik ning homme keskpäeval peaksid õnnelikud lapsevanemad oma võsukese kooli vastuvõtmise teate saama.

Jakob Westholmi gümnaasiumi 1. klassi ühele kohale laekus tänavu 5,3, eelmisel aastal aga 2,5 avaldust. Seega on ka selles koolis konkurents rohkem kui kahekordistunud.

Kadrioru saksa gümnaasiumis tuli tänavu ligi neli avaldust ühele kohale, mullu aga 2,5. Katseid 1. klassi soovivatele lastele siiski ei korraldata, toimuvad vaid vestlused.

Liivalaia gümnaasiumis tehti hiljuti põhjalik remont ja hoone sai ka juurdeehitise, mistõttu on koolis ruumi piisavalt. Direktor Veiko Rohunurm ütles, et avaldusi 1. klassi astumiseks laekus tänavu kaks korda rohkem kui mullu. Esialgu oli kavas avada kaks 1. klassi, aga kui lapsi koguneb rohkem, on olemas linna haridusameti luba teha üks klass veel juurde. Katseid koolis ei korraldata.

Tallinna 21. koolis laekus igale 1. klassi kohale tänavu 7,4 avaldust, mullu 4,4. Kooli direktor Naima Toomingas mainis, et ju oli nii suur avalduste arv tingitud uuest korrast. Katsed on tehtud, lähipäevil teatatakse lastele, kes väljavalituks osutus.

Prantsuse lütseumis laekus 1. klassi tänavu ligi viis avaldust kohale, eelmisel aastal ligi kolm. Direktor Lauri Leesi sõnul oli tänavu konkurss kõigis kesklinna koolides kõvem ka sellepärast, et ajakirjandus on Tallinnas kehtima hakanud korrast palju kirjutanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles