Galerii: vana vaher ohustab Tallinna kuulsat hõlmikpuud

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Peeter Süda tänava ja Pärnu maantee nurgal kasvav ning mõnekümne aasta eest Estonia uue maja ehitust takistanud hõlmikpuu on Eesti Dendroloogia Seltsi hinnangul ohus, kuna kõrval kasvav vana vaher varjab valguslembese puu eest päikest.

«Võra on ühepoolne ja seal kasvab palju kuivi oksi,» rääkis ERR Uudistele Eesti Dendroloogia Seltsi president Aino Aaspõllu, kelle hinnangul tuleks väheväärtuslik vaher maha võtta.

«Ühel päeval võib see veel puule peale kukkuda,» sõnas Aaspõllu.

Tallinna keskkonnaameti haljastuse osakonna metsavaht-dendroloog Sulev Järve andis lootust, et hõlmikpuu mure lahendamine võetakse tööplaani. 

«Selgitame enne välja, kelle maa peal see kasvab ja millised võimalused on seda maha võtta või vähemalt oksi lõigata, et selle hõlmikpuule valgust anda,» rääkis ta, lisades, et ajalooliselt väärtuslikud puud võiksid olla tugevama kontrolli all. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles