Ootepaviljonide pingid ja prügikastid saavad korda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühissõidukite ootepaviljonide prügikastid tehakse korda.
Ühissõidukite ootepaviljonide prügikastid tehakse korda. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul on linna ühissõidukite ootepaviljonide talvekahjustused üle vaadatud ning aprilli lõpuks peaksid sealsed istepingid ja prügikastid korda saama.

«Juba nädal aega tagasi andsime linna tänavahooldusfirmadele käsu, et ühissõidukite peatuste pinkide ja prügikastide talvekahjustused peavad olema kaardistatud,» ütles Sulg. «Plaan on tõesti selline, et aprilli lõpuks oleks kõik pingid ja prügikastid uuesti ellu äratatud.»

Ta lisas, et osa prügikaste on lumekoristuse käigus viga saanud, teine osa ka mingil muul põhjusel. Kuna lumi on praeguseks linnast kadunud, siis on ka kõik kahjustused ilmsiks tulnud.

Ette on tulnud niisuguseidki kohti, kust prügikastid on hoopis kaduma läinud. Seal leitakse esialgu ajutised lahendused. Kallimate ja ilusamate prügikastide tellimiseks tuleb riigihange korraldada. Linnamööbli täiendamiseks kommunaalametil praegu aga raha eriti ei ole.

«Oleme kaalunud ka niisugust varianti, et linn ise ei soetagi prügikaste, vaid ostab teenust mõnelt firmalt, mis paigaldab prügikastid ning asendab kaduma läinud või katkised kastid uutega,» mainis Sulg. «Niisugust otsust ei ole me aga veel langetanud.»

Sulg on korra koos transpordiameti juhataja Andres Harjoga teinud linnas ringsõidu, et vaadata, kui palju on talve jooksul viga saanud tänavapiirded. Osa neist kahjustustest on ilmselt tekkinud lumekoristuse käigus, aga mitte kõik.

«Kokkulepe jäi niisugune, et transpordiamet teeb samuti linnas ülevaatuse ning võib selguda, et kõiki torupiirdeid ei olegi vaja, ega need linnaruumi ei kaunista,» ütles Sulg. «Kui liiklusohutus võimaldab, siis võiks osa piirdeid hoopis ära korjata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles