Neeme Lallist tühjaks jäänud vanalinnakorter läheb varsti müüki (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna ateljeest välja tõstetud kunstnik Neeme Lall elab Rannamõisa tee ääres autosuvilas.
Vanalinna ateljeest välja tõstetud kunstnik Neeme Lall elab Rannamõisa tee ääres autosuvilas. Foto: Liis Treimann

Kinnisvarahindaja on poliitaktivistist ja kunstnikust Neeme Lallist tühjaks jäänud vanalinnakorteri ja äripinna üle vaadanud ning Tallinn loodab need lähiajal enampakkumisel maha müüa.

«Hindaja on kohal käinud ning objekti üle vaadanud,» ütles reedel BNS-ile linnaosa vanem Taavi Pukk. «Vastavalt hindaja koostatavale ekspertiisile määratakse alghind ning kui linnavalitsus ja -volikogu tööd alustavad, siis on võimalik ka enampakkumine välja kuulutada.»

Pukk avaldas arvamust, et Lallist vabaks jäänud pindade enampakkumine kuulutatakse välja augustis või septembris.

Selle aasta 5. jaanuaril vabanes Tallinn aadressil Lai tänav 11/Suur-Kloostri tänav 3 elanud Lallist. Harju maakohtus tegi mullu 17. augustil tagaseljaotsuse, mille kohaselt pidi Lall vabastama hoone esimese korruse äriruumi ja tasuma 10 324 euro suuruse üürivõla. Lisaks peab Lall tasuma 5412 euro suuruse kahjuhüvitise ja 900 euro suuruse menetluskulu.

Praeguseks Harjumaale Türisalu pangale autokaravani elama asunud Lalli võlgade kogusumma on 25 000–30 000 eurot, millest suurema osa moodustab võlg Tallinna linna ees ning ülejäänu on erinevad trahvid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles