Kohus võttis Rahumäe kalmistul käekotte varastanud mehe vahi alla

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahumäe kalmistu.
Rahumäe kalmistu. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Politsei pidas juuni keskel kinni Tallinnas Rahumäe kalmistul naiste käekotte varastanud 24-aastase mehe, kelle kohus võttis Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla.

Politsei sai mai lõpus ja juuni esimesel poolel mitmeid teateid Rahumäe kalmistul toime pandud kotivargustest. Ohvrid olid eakad naised, kes ei pannud hauda korrastades tähele, kui noormees ligi hiilis ja haaras tähelepanuta jäänud käekoti kaasa. «Kuna ohvrid varast alati ei märganud ja isikukirjeldused varieerusid, oli teda ka keerulisem tuvastada,» rääkis Lääne-Harju politseijaoskonna talituse juht Erkko Piirimägi politsei ja prokuratuuri teatel.

Politsei avastas kahtlustatava noormehe pärast esimest kolme juhtumit, kuid tol hetkel puudusid võimaliku varga kohta kindlad tundemärgid. Kirjeldustele vastanud meest kontrolliti esmakordselt juuni teisel päeval, kuid noormehel polnud varastatud esemeid kaasas ning politseinikel puudus alus teda kinni pidada. Seetõttu kogusid korrakaitsjad infot edasi.

«15. juunil kavatsesime varem kontrollitud meest taas kord külastada, sest kahtlus langes järjest enam talle,» ütles Piirimägi. Vahetult enne politseinike külastust sai aga patrull väljakutse – Rahumäe kalmistul pandi toime järjekordsed kotivargused. Kalmistule jõudnud patrull sai kannatanutelt jooksu pealt varga kirjelduse ja asus teda jalgsi püüdma.

Tänu piirkonna tundmisele ja õigele strateegiale tabasid politseinikud pärast 10-minutilist tagaajamist vargustes kahtlustatava mehe. Kui kinni peetud mees oli jaoskonnas trellide taga, tunnistas üksinda tegutsenud kurjategija üles kaheksa vargust.

Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri Kristina Kivi sõnul on mees praeguseks vahi alla võetud ning kohtueelne menetlus lõpetatud.

«Kuna tegemist oli korduvate kuritegudega ning mees oli ka varem kriminaalkorras karistatud, esines tema puhul uute sarnaste kuritegude toimepanemise oht. Seetõttu esitasimegi Harju maakohtule vahistamistaotluse,» selgitas Kivi, kelle sõnul sai ka kohtueelne menetlus kiire lõpu, sest kahtlustatav tunnistas oma teod üles ja selgitas kuritegude toimepanemise asjaolusid. Kõige suurem kahju, mille varas kannatanule tekitas, oli enam kui 400 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles